Према временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) падавине се углавном очекују на западу, југозападу и југу Србије због чега је у овим деловима на снази и метео аларм. После подне мања облачност, уз дуже сунчане интервале.

Само на северу и североистоку Војводине цео дан облачно, уз пљускове са грмљавином. Ветар слаб и умерен источни и југоисточни, у кошавском подручју повремено јак, у планинским пределима јужне Србије и североисточни. Најнижа температура од девет до 13, највиша од 18 до 22.

У Београду ће јутро и пре подне бити умерено и потпуно облачно и углавном суво. Од средине дана постепено смањење облачности и дужи сунчани интервали. Ветар умерен источни и југоисточни. Најнижа температура око 13, а највиша око 21 степен.

Детаљна прогноза за наредна три дана

У Суботу ће бити променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и у већем делу суво, а локални пљускови с грмљавином могући су тек понегде у брдско-планинским пределима источне и југоисточне Србије. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 7 до 12 степени, а највиша од 20 до 24 степена.

У недељу ће бити променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни. Јутарња температура од 7 до 13 степени, а највиша дневна од 21 до 24 степена.

На самом почетку следеће недеље, у понедељак, на северу претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб, променљив. Јутарња температура од 9 до 12 степени, а највиша дневна од 21 до 24 степена.

БОНУС ВИДЕО: НЕВРЕМЕ У НЕГОТИНУ - Уништен цео виноградарски крај