Дете је око 22 сата примљено на Ургентно у ужичку болницу са великим опекотинама, опасним по живот. Након стабилизације његовог здравственог стања одмах је пребачен у Београд у Тиршову.

Његово стање је за сада стабилизовано – кажу за Курир у ужичкој болници.

Још није утврђено одакле је дошао дечак на станицу, али претпоставља се да је био на рођендану у оближњој сали.

Инфраструктура железнице Србије је саопштила да се млађа особа попела на вагоне и доживела струјни удар из контакне мреже изнад пруге.

На захтев отправника возова у железничкој станици Ужице теретна искључен је напон у контактној мрежи изнад пруге Ужице-Узићи, јер је отправник возова приметио млађу особу како се пење по вагонима на петом станичном колосеку.

Из Инфраструктуре подсећају да кроз контактну мрежу изнад пруге пролази струја јачине 25 хиљада волти и да чак није потребно ни да се додирну струјни водови да би дошло до струјног удара. Довољно је да се само уђе у струјно коло, које може бити и пар метара удаљено од контактне мреже.

Просечно годишње настрада пет углавном младих особа од струјног удара из контактне мреже, најчешће током пењања на вагоне.

Инфраструктура железнице Србије зато поново апелује и упозорава да се не пење на вагоне, да је то најстроже забрањено и опасно по живот, и да се у станицама поштују знакови упозорења, јер се такви случајеви готово по правилу завршавају трагично.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: