Два радника ЈКП "Градска чистоћа" нападнута су ноћас у току радне смене, а једном од њих нанете су лакше телесне повреде.

Како је саопштено из тог предузећа, група непознатих младића напала је возача специјалног возила за пражњење подземних контејнера С. С. и нанела му лакше телесне повреде у пределу носа, и комуналног радника С.М. коме су упутили увреде на националној основи.

Наводи се да су починиоци побегли са лица места, а припадници МУП-а су у брзом року изашли на терен и обавили увиђај, док је екипа Хитне помоћи у најбржем року санирала повреде носа возача С.С.

Предузеће ће предузети све неопходне законске мере како би заштитило своје запослене, и неће толерисати нити један вид насиља, наводи се у саопштењу и апелује на грађане да имају у виду труд и посвећеност наших комуналних радника и возача који су врло често мета напада, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао.

Апелујемо на све да се радници градске чистоће поштују, а о каквим људима је реч најбоље илуструје податак да су тројица, управо радника градске чистоће, само у Новом Саду, недавно спасли живот једном човеку. 

Човек је наиме дошао на мост Дуга у Новом Саду са намером да скочи и изврши самоубиство.

- Јутрос око 8 часова, непозната особа је покушала да скочи са моста Дуга. Три радника ЈКП Чистоће запазила су особу која се припрема на скок и без оклевања су окренули камион и вратили се да кроз разговор покушају да одврате особу од тог чина - објављено је 3. маја на друштвеним межама. 

(Република)

БОНУС ВИДЕО: