Финалиста шоуа „Никад није касно“, певач Дејан Драшковић нападнут је у Лепетанима од стране три Албанца због таблица на његовом аутомобилу, који је регистрован у Републици Србији, а певач је сада до детаља описао како је све изгледало.

Фото: Јутјуб принтскрин/Никад није касно

 

-Није то изолован случај на приморју, да људи који су у транзиту, са Косова или Албаније, да се лоше понашају, не само према нама, него према свима. Међутим, овај пут је случај код мене због српских таблица на мом аутомобилу. Дошао сам у ситуацију када сам се враћао са наступа, да сам на трајекту био окружен са три аутомобила који су били у транзиту. Видео сам италијанске табле, а знамо да обично су то албански људи са простора Косова и Метохије, албанске националности. Видео је српску таблицу и почео гласно да псује и да пљује театрално, ја сам остао миран – почео је причу Дејан.

Певач је открио да је и на суду показао изузетну смиреност и достојанство, истичући да је поносан што није дозволио да га испровоцирају.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/Никаднијекасно

 

 

- Претпоставио сам да зна наш језик ако је са Косова и тако се и испоставило на крају, то се видело касније на суду. Чуо је када сам звао полицију и када сам описао догађај, видео је да је погрешио. Објашњавао сам полицији куда се они крећу и врло су се споро кретали, претпостављам да су мислили да ће проћи и да их неће полиција зауставити. Међутим, чекала их је интервентна јединица у згради у Херцег Новом и били су ухапшени. Описао сам цео догађај, они мене нису имали физички нападали, али претпостављам да су имали намеру да се обрачунају са мном, а онда сам ја загризао узицу. Нисам себи дозволио да ме то испровоцира – испрочао је Драшковић, па наставио:

-Човек мора некад да прогута понос, што је мени као Црногорцу било јако тешко. Направио сам најбољу могућу ствар, јер сам их пријавио и након тога су провели ноћ у полицији. Сутрадан су изашли пред судију за прекршај, казна је била 210 евра, што је по мени јако мало, с обзиром да се радило о вређању на националној основи, што ја јако мрзим, као човек који је широких схватања. Ја сам навикао да се хришћански понашам, неко сам ко иде у цркву и ко се моли Богу сваки дан и по мени је исход свега био неприхватљив, та казна је јако ниска за такво понашање.

Драшковић је открио да се све догодило када се враћао са наступа, као и да сматра да је казна требала да буде знатно већа.

–То је било на Лепетарима на Тиватској страни, јер сам се враћао из Тивта са свирке у Херцег Нови. Једна лоша и ружна ситуација која и дан данас у мени изазива незадовољство. Сматрам да за такве ствари, када је у питању национална или верска нетрепељивост, треба да буду затворске казне, овако ће урадити то опет. Чуо сам када је ушао код судије да је рекао „Дајте да платим, па да идем“. Значи навикли су да се те увреде плате и настављају, а да је затворска казна, не би се тако понашали – објаснио је за Гранд.

Гранд