- На претходном суђењу, она је изнела одбрану и одговарала на питања својих адвоката као и Вишег јавног тужилаштва у Београду. На терет јој је стављена недозвољено држање оружја и муниције пошто је на једној чаури у учионици у којој је њен син убио и ранио вршњаке, као и наставницу историје која је држала час. Она је негирала кривицу, али је одбила да одговри на конкретно питање откуд њен ДНК на чаури. Рекла је "Пустите машти на вољу" - подсећа саговорник Курира.

Према његовим речима, иако је покушала да представи да јој је жао и да родитељима деце, који су седели у судници, жели да изјави саучешче и каже да су и "она и њена породица жртве", никоме у судници то није деловало искрено и изазвало је бурне реакције чланова породица жртава.

- На готово идентичан начин је одбрану износио и њен супруг, Владимир Кецмановић. И он се бранио, негирао, покушавао да изрази саучешће али је ипак као и Миљана на питања давао одговоре који показују његово право лице. Лицемерно је да изјављују саучешће родитељима и говоре да саучествују у боли коју им је причинио њихов син, а да онда одбијају да оговарају на питања заступника, односно адвоката породица - додаје он и објашњава да на тај начин практично родитеље убијене деце доводе у ситуацију да уколико желе да добију одговоре на питања, у судници сами морају да их поставе, уместо да то како је уобичајено, у њихово име раде адовкати.

Подсетимо, и Владимир и Миљана Кецмановић на почетку суђења изјавили су да нису криви. Њихов син, који је у време злочина имао 13 година није на оптужници јер по закону тада није био кривично одговоран.

Пошто мајка малолетног убице заврши са одговарањем на питања, одбране би требало да изнесу и власник и инструктор гађања у стрељани у коју је тринаестогодишњака водио отац да учи да пуца.

БОНУС ВИДЕО