Тог јутра 11. децембра 2017. године, њен тадашњи муж Дмитри понудио јој је да је одбаци до посла, али ју је уместо тога одвезао у супротном смеру, ка шуми. Паркирао је кола, одвукао је са седишта, узео секиру из гепека и одсекао шаку.

- Одвезао ме је у шуму, на усамљено место. Рекао ми је да ставим руке на пањ. Плакала сам, вриштала, молила га. Наредио ми је да скренем поглед и почео да ми кида шаке - испричала је Маргарита.

Грачева је дужи временски период трпела насиље, а месец и по дана пре него што ју је муж напао секиром, претио јој је ножем.

- Узео је нож и прислонио га уз мој врат - наводи Маргарита, а како каже њихов случај затворен је свега три дана након што јој је одсекао шаке.

Потом ју је оставио на хитном пријему локалне болнице у Серпукову, у јужној Москви, одвезао се до полицијске станице и признао злочин.

 

 

Насиље дуго трпела 

Све се дешавало јер је веровао да га вара, након што је њихова веза запала у кризу кад је Маргарита почела да ради у рекламном одељењу дневног листа из Серпукова. Упркос дипломи, Дмитри је могао да нађе посао само као возач виљушкара и постао је завидан према њеној каријери и љубоморан на њене мушке колеге. Код куће је био све више хладан и повучен.

Кад је Маргарита рекла да мисли да треба да се раздвоје, он ју је игнорисао. Али кад му је донела папире за развод, он се разбеснео. Једне ноћи ју је напао у њиховом двособном стану, пробудивши децу, која су видела маснице по њеном телу. Следећег пута, кад јој је претио ножем, отишла је у полицију.

Фото: Инстаграм принтскрин/margoritka1211

 

Шаку јој пронашли у шуми

Њена осакаћена лева рука пронађена је у шуми и зашивена јој назад током деветочасовне операције. Пред њом су биле тешке операције, а данас има једну бионичку руку, а другу прекривену ожиљцима као стални подсетник на најјезивији тренутак у свом животу.

Ова храбра дама је одмах након стравичног напада поднела захтев за развод, а касније је објавила и књигу "Срећна без руку" у којој се обратила свим женама које пролазе кроз породично насиље и подстакла их да побегну из таквог односа.

Суђење

Дмитриј Грачев је осуђен на четрнаест година затвора. Европски суд за људска права наложио је Русији да исплати одштету за четири жртве насиља у породици, међу којима је и Маргарита. Руска влада мора да плати више од 370.000 евра Грачовој да покрије њене прошле и будуће медицинске трошкове, као и моралне и физичке патње.

Како каже, није јој била жеља да постане славна већ да помогне свима који се налазе у сличној ситуацији.

 

 

Нови живот

Маргарита Грачева након дуге борбе започела је нови живот уз човека који јој је помогао да превазиђе трауму.

- Стрпљиво ме је чекао и није ме притискао и захтевао да дефинишемо везу. Верујем да је зато и успело. Моја два сина се сјајно слажу са њим - каже Маргарита, додајући да њени синови не знају ништа о томе како је њихов отац мајци одсекао руку.

- Знају само да је у затвору и то је то. Не сматрају га оцем - каже она и додаје да њеног другог супруга посматрају као тату.

 

 

Постала мајка четврти пут

Лепа Маргарита Грачева је пре само неколико поделила дивне вести на друштвеним мрежама.

Маргарита је добила своје четврто дете, а друго са садашњим супругом, а на Истаграму је уз заједничку фотографију написала: "Данас смо богатији за још једног члана. 18 мај, 2:55 а.м, 3.660 г, 52 цм".

 

 

Маргарита и њен супруг нису скидали осмех са лица, а честитке су се само ређале.

(Wanted)

БОНУС ВИДЕО: