Осим музике, био је познат и како неко без длаке на језику, а још увек се памти његов егзибициони боксерски меч са колегом Рамбом Амадеусом који се одиграо 1994. године.

Организатор "обрачуна" био је тадашњи председник ФК Железник Јуса Булић, који је на стадион довео и лава из Београдског зоолошког врта који је био у кавезу, јер је надимак његовог клуба био Лавови.

Извештај са овог егзибиционог бокс меча приказан је на првом програму тадашње РТВ Београд. Тони и Рамбо су имали меч по правилима бокса у три рунде. Како су тада гледаоци коментарисали - право боксерско шибање и макљање.

Фото: Јутјуб принтскрин/Donjomalci

 

Меч се наводно одиграо због Тонијеве изјаве приликом гостовања у емисији код Милована Илића Минимакса, када је рекао да да би са сваким народњаком изашао на бокс меч. Ту се препознао Рамбо, те је спектакл убрзо и организован.

Обојица су малаксали су пре истека времена и одлучили да прекину меч загрљајем.

Фото: Јутјуб принтскрин/Donjomalci

 

У улози судије нашао се Душан Прелевић Преле који је обојицу боксера прогласио победницима. Иначе, на Тонијевој страни, односно у његовом тиму је био и Оливер Мандић.

- Ми се нисмо боксовали, под број један, већ смо правили један спектакл. Све ово је било за народ. Ми се знамо доста дуго, са естраде... Али, мушки да је било, јесте - изјавио је Тони Монтано.

После тога, изјаву је смејући се дао Рамбо Амадеус:

- Уби ме будала! Било је жестоко. Тони је одличан борац - рекао је он.

Подсетимо, према писању Курира, упућена патрола на лицу места затекла је Снежану Миљковић, сестру од стрица преминулог Велибора Миљковића, која је изјавила да им се није јављао на телефон и да није отварао врата стана. Ангажовали су бравара који је отворио стан, где је у фотељи затечен музичар. На лице места изашла екипа хитне помоћи која је констатовала смрт. Увиђајна екипа извршила увиђај и запечатила стан. Нема трагова насилне смрти. Тело возилом санитета превежено на ИСМ.

БОНУС ВИДЕО: