Наиме, папа Фрања је одобрио "друго чудо" везано за овог тинејџера који је имао само 15 година када је преминуо.

Истовремено, након процеса беатификације, Карло ће постати први светац у Католичкој цркви који је рођен у овом миленијуму.

Католичка црква признала Карлове напоре за живота да скрене пажњу јавности на "Божја учења". Рођен у Лондону, Карло је већи део свог живота провео у Италији, где је направио веб страницу за документовање чуда која се дешавају широм света. Био је посебно познат међу верском заједницом по својим речима надахнућа, охрабрујући вернике да увек гледају ка Исусу и Богу.

Он наводно у животу никад није пропустио ниједну дневну мису. Карло Акутис је 2020. године проглашен блаженим, што је први корак у томе да се неко прогласи за свеца. Папа Фрања је на јучерашњем састанку са кардиналом Марчелом Семераром, који је задужен за питања беатрификације, покренуо ово питање.

 

 

У оквиру овог процеса недавно је необјашњиво чудо приписано Карлу и то ће му омогућити да у догледно време постане светац. Према Ватикану, ово чудо се односи на једну жену из Костарике која се молила на Карловој гробници у Асизију, у Италији, након што је њена ћерка доживела тешку несрећу 2. јула 2022.

Ћерка Валерија, задобила је тешку повреду главе након пада са бицикла у Фиренци, где је похађала универзитет. Прогнозе о њеном излечењу су биле мрачне. Била јој је потребна операција високог ризика на лобањи и уклањање кости како би се ублажио притисак на мозак.

Али доктори и њена мајка Лилијана плашили су се да она неће преживети. Секретарица мајке повређене девојчице такође почела да се моли Карлу и сама ишла да његову гробницу.

У саопштењу Ватиканских новина је затим објашњено: Тог истог дана, болница је обавестила Лилијану да је Валерија почела спонтано да дише. Следећег дана је почела да се креће и делимично је повратила говор. Мање од месец дана касније крварење у њеном мозу је такође нестало. Већ 11. августа она је започела терапију на рехабилитацији.

Њен опоравак је брзо напредовао и 2. септембра, Валерија и Лилијана су поново биле на ходочашћу у Асизу да захвале блаженом Карлу на његовом чуду.

БОНУС ВИДЕО:

(Телеграф)