Судија из Новог Мексика одлучио је да Алек Болдвин ипак иде на суђење овог лета, пишу страни медији. Алек Болдвин је на суду за убиство из нехата, а он је негирао све оптужбе и рекао да није крив за убиство. Током снимања филма "Руст" 2021, глумац је пуцао на сниматељку Халину Хачинс из реквизита који је садржао прави метак. Тужиоци су рекли да Хана, оператерка реквизита, није успела да обезбеди оружје и побрине се да оно буде напуњено лажним мецима.

Фото: Танјуг/АП

 

Суђење заказано за 9. јул

Суђење Болдуину требало би да почне 9. јула, а очекује се да ће трајати око две недеље, пише Деадлине. Болдвину ће се судити за смртоносно пуцање на камерманку Халину Хачинс 2021. док је снимала вестерн "Руст". Оптужбе против Болдуина су већ једном одбачене.

Дизајнерка реквизита осуђена на 18 месеци затвора
Недавно је дизајнер реквизита за филм "Руст", Хана Гутијерез-Рид, осуђена на 18 месеци затвора због смрти сниматељице Халин Хачинс. У марту је проглашена кривом за убиство из нехата. Међутим, она није проглашена кривом за манипулисање доказима. Казна коју је добила је максимална.

Ово суђење привлачи велику пажњу јавности и медија, јер је реч о трагичном случају који је потресао филмску индустрију. Алек Болдвин и остали актери овог случаја ће се суочити са правдом, а исход суђења ће имати значајан утицај на будуће продукције и мере безбедности на сетовима филмова. Сви актери овог случаја ће морати да дају своје изјаве пред судом и одговоре на питања која ће помоћи у расветљавању овог трагичног догађаја. Очекује се да ће суђење донети нове детаље о току снимања филма "Руст" и пропустима који су довели до ове несреће.