Супруг преминуле породиље Елвире Хускановић, Мехмед Хускановић, тешко је поднео трагедију, он је саопштио шта се догодило кобне вечери.

Возећи супругу у грачаничку болницу, чекали су долазак принове. Елвира га је назвала у 19:20 сати, срећна због рођења сина, што је и њега и петогодишњу кћеркицу Нејру испунило сузама радосницама. Ипак, најгори обрт наступио је у 21:20 када их је гинеколог обавестио да је Елвира преминула на путу за УКЦ Лукавац.

- Те вечери, након успешног порођаја и рођења сина, прва ме у 19.20 сати назвала супруга Елвира и, сва срећна, рекла: "Да ти ја прва честитам, постао си други пут бабо, родила сам сина." Нејра и ја смо од среће заплакали. Ја сам чекао сина, Нејра брата - рекао је Мехмед.

Мехмед је морао пренети ову тешку вест и тасту Фикрету Гаџићу, док се суочавао с неизвесношћу и сузама. Као што је Мехмед рекао: "Јуче сам ишао у болницу, први пут видео сина, а из болнице су ми рекли да ће Елвир једно време остати на одељењу."
Породични пријатељи и рођаци су обезбедили потпору и бесплатну храну за бебу у наредна три месеца. Мехмед је истакао како ће Елвирина снаха преузети улогу мајке за новорођенчета, док су празан креветић и корпа у дечијој соби постали сведоци недостатка који је Елвира оставила.

Болница тврди да је порођај протекао у складу са стандардима, али су компликације настале након два сата, што је довело до смрти породиље. И даље се чекају резултати обдукције како би се утврдио узрок смрти Елвире Хускановић.

(Аваз)

БОНУС ВИДЕО: