Више јавно тужилаштво у Београду предложило је Вишем суду да се малолетнику (16) који се сумњичи за тешко убисто Ђорђа Мијатовића, брата потпредседника Владе Босне и Херцеговине одреди притвор.

Како се сазнаје, Тужилаштво је предложило притвор због постојања основе сумње због опасности да би малолетник боравком на слободи могао да утиче на сведоке и јер постоји основана сумња да би могао да понови кривично дело.

"Мера притвора је предложена и због узнемирења јавности", каже извор.

Малолетник ухапшен због убиства

Како се незванично сазнаје, младићу (16) се на терет ставља кривично дело - тешко убиство. Полиција је идентификовала и другог осумњиченог који је такође шеснаестогодишњак и за њим се интезивно трага.

Мијатовића ударали у главу

Како се сазнаје, малолетници се сумњиче да су Мијатовићу задали ударце у главу. Мијатовић је преминуо на реализацији. Лекари нису успели да заврше сву дијагностику када је он преминуо. Обдукција је, према незваничним сазнањима, показала да је добио шест удараца у главу, од којих је један био у пределу слепочнице. Управо је тај ударац, како је рекао наш извор, изазвао пуцање лобање, што је довело до епи напада и инфаркта.

"Хулигани су дечаку који има десетак година узели лопту и шутнули је. Дечак је отишао код оца и пожалио се, након чега је Мијатовић сишао и рекао им да оставе дечака на миру. Тад су се хулигани залетели и кренули да га непрестано ударају. Скакали су му по глави. Шутирали га. Од тога му је напрсла лобања. Хтели су и да га запале бакљом", рекао је познаник Мијатовића.

БОНУС ВИДЕО: