Нападачи су му изрешетали ауто на на паркингу у Шамачкој улици у Осијеку. У  фолксваген артеон је испаљено 7 хитаца у шофершајбну на месту возача.

Овај инцидент догодио се у ноћи која је иза нас. Изрешетан ауто је уочио Ботов сународних из Португалије, Алфредо Алмеида, кога је он недавно довео на место координатора омладинске школе.

Када је Алфредо угледао застрашујући призор одмах је позвао полицију која је дошла на лице места.

Фото: Танјуг/Фото Хина/И. Вучковић

 

Бото се јутрос кратко огласио. За Фејсбук страницу Бијело-плава биртија која прати догађања око НК Осијек, рекао је да му овај догађај даје додатан мотив да остане.

- Не пада ми на памет напустити град и клуб, ово ми само даје додатни мотив - кратко је поручио Бото из Португала.

Иначе, 58-годишњи Бото је током каријере обављао фунцкије директора у Шахтјору и ПАОК-у, а у Бенфици је радио као скаут.

Фото: Профимедиа

 

Хрватски фудбалски савез је најоштрије осудио овај инцидент.

- ХНС најоштрије осуђује овај инцидент те позива надлежне институције да расветле све околности овог казненог дела како би починитељи сносили одговорност за овај застрашујући чин - наводи се у саопштењу које је објављено на службеним страницама ХНС-а.

- ХНС ће бити у комуникацији с НК Осијек те пружамо максималну подршку Боту и клубу након овог дубоко узнемирујућег инцидента те ћемо кроз комуникацију с надлежним телима нагласити важност решавања овог случаја како би се послала снажна порука да је хрватско друштво сигурно те да су овакве поруке и злодела апсолутно неприхватљиви и недопустиви - додаје се у приопћењу ХНС-а.

БОНУС ВИДЕО: