Глумац и музичар Бранко Ђурић Ђуро јуче је прославио 62. рођендан. Овај свестрани уметник доказ је да није све како је речено, него како судбина одреди.

Глуму је покушао да упише чак три пута на Академији у Сарајеву, али је био одбијен. На крају је студирао новинарство и запослио се као сценски сарадник на телевизији.

Фото: АТА имагес / м.м

 

 

О Сарајеву

Детињство је провео у родном Сарајеву, а пре него је отишао у Словенију, одиграо је маестралне улоге у остварењима "Дом за вешање", "Како је пропао рокенрол", "Оно мало душе"...

- Ја сам несвртани, мајка ми је Муслиманка, а отац Србин. Одрастао сам у најмешовитијем браку. Деца су ми Словенци, а жена има немачке корене. Шта смо ми, шта да кажем. Кад би неко хтео да ме сврста не би могао и ја не желим то - рекао је глумац у интервјуу за Сербиан тимес.

Фото: АТА имагес / Антонио Ахел

 

О Словенији

У Словенију је отишао случајно, а тамо је упознао супругу Тању Рибич, са којом је добио троје деце - Залу, Филипа и Елу.

- Одлазак у Словенију је био стицај околности. Не планирам ствари, све се десило спонтано. Добио сам позив да снимам филм тамо, ишао сам тамо. Док сам стигао до Словеније у то време филм је већ био снимљен, а ја сам сотао тамо. Идем често у Сарајево, мама ми живи тамо, бенд је у Сарајеву. Град не чине куће, већ људе. Више их срећем по свету - објасно је у интервјуу за Сербиан тимес.

Ћерки дали име по јогурту

Њихову лубав крунисала су деца, а једном приликом глумица је поделила занимљиву причу како је ћерки дала име по јогурту.

- Када смо се нас двоје заљубили, нисмо смели ни да маштамо о заједничком животу, али смо свеједно маштали да ћемо имати једно дете и тада је на тржишту био неки јогурт који се звао Зала и рекли смо да ће нам се тако кћерка звати. Имали смо негде сакривен поклопац у лифту иза огледала и увек смо ту гледали и маштали да ћемо имати некад Залу - открила је мама Тања.

Пулс