Јована Јоксимовић годинама ужива у складном браку са певачем Жељком Јоксимовићем, са којим има троје деце, а једном приликом је открила како она и музичар васпитавају децу као и да ли постоје ствари од којих никада не одступају.

Фото: АТА имагес

 

- Не одступамо само од тога да они сутра буду добри, нормални, вредни и поштени људи. И то је нешто што деци може, убеђена сам, да се покаже само примером, што опет значи да нас двоје морамо да дамо све до себе, да будемо узор, и та чињеница увелико одређује и наше понашање. И према њима, и према другима, и према себи. Све остало су ситнице, оне од којих је састављено свако одрастање - рекла је Јована и открила да ли сматра да њиховој деци отежава то што имају познате родитеље.

- Мало ми је непријатно када чујем такво питање, пошто врло добро знам колико на овом свету има деце и без родитеља, или која расту у беди, па их нико не пита да ли им је то отежавајућа околност. И стварно би, по мени, било размажено, непримерено, и непристојно, да се ја сада жалим на ту врсту услова у којој моја деца живе. Она ће сутра да буду своја, позната или не, свакако ће имати низ ситуација које ће да буду на овај или онај начин тешке, и ја мислим да је то нормално, и да нас двоје само треба на то да их припремимо.

Фото: АТА имагес

 

Јована је открила и да њен син Коста иде у школу у којој учи да ради.

- Школа у коју иде и одабрана је јер у њој децу уче да раде, да буду одговорни, да сами решавају све своје задатке. Самим тим, наше учествовање у његовом учењу је више на нивоу игре, кроз коју, опет, додатно развија све оно што учи у школи. За сада сам и више него задовољна. Вредан је он дечак - рекла нам је она тада.