ВРЕМЕ У СРБИЈИ

У Србији по котлинама и долинама, нарочито на југозападу Србије, ниска облачност, у ток

Ретка појава кише или пљуска са грмљавином очекује се тек понегде на југозападу, југу и истоку Србије.

Ветар слаб и умерен јужни и југозападни, који ће се током дана појачати на северу Војводине, као и на југу и југозападу Србије, нарочито у планинским областима.

Најнижа температура од 12 до 19, највиша од 26 до 30 степени Цечзијуса.у дана у већем делу земље претежно сунчано и топло.

ВРЕМЕ У БЕОГРАДУ

У Београду претежно сунчано и топло.

Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура око 19, највиша око 29 степени Целзијусових.

ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИ ПЕРИОД

Недеља: Променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. Локална појава краткотрајне кише и пљускова са грмљавином током дана очекује се у централној и јужној Србији, а увече и ноћу и на територији Војводине. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша од 28 до 31 степен. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

Понедељак: Најнестабилнији дан - променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, а локално се очекују и грмљавинске непогоде са јаким пљуском, градом и олујним ветром. Ван облачних развоја ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од 13 до 19, а највиша од 24 до 29 степени. Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.

Уторак: Променљиво облачно, повремено с кишом и краткотрајним пљусковима уз појачан западни и северозападни ветар. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша од 23 до 28 степени.