Седамнестогодишњак је, највероватније због љубавних проблема, око 16 сати поподне саопштио родитељима да ће извршити самоубиство и одјурио из куће.

Мајка контактирала полицију

Престрављени родитељи су одмах пожурили за њим, али успео је да им се изгуби из вида. Тражили су га панично наредна два и по сата по целом граду, звали га на мобилни телефон, али се није јављао.

Очајна мајка је око 18.40 одлучила да позове полицију у помоћ.

Потрага трајала сатима

Иако није прошло много времена од нестанка, екипа Полицијске управе Панчево схватила је ову ситуацију врло озбиљно и одмах је кренула у акцију. Потрага је трајала све до 22 сата, када је момак пронађен у Београду у близини Калемегдана, на срећу жив и без повреда.

Након прегледа у болници, отишао је кући са својим родитељима.

"Шест сати агоније"

- Никада нисмо мислили да бисмо се могли наћи у тој ситуацији, али период адолесценције је очигледно непредвидив и наша деца се понекад носе с проблемима чију величину не можемо ни да наслутимо. Дани попут јучерашњег учине да за неколико сати остарите неколико година и не бих ником пожелела да доживи тако нешто. Сигурни смо да ћемо овај проблем успешно превазићи уз стручну помоћ, а сада осећам велику потребу да упутим највећу могућу захвалност Полицијској управи Панчево. Одмах су предузели све што је било у њиховој моћи да нам пронађу дете и то нам је улило сигурност. Када су нам јавили да је пронађен неповређен, то је било као да се живот поново вратио у нас након скоро шест сати агоније - испричала је мајка малдића за "Здраво Панчево".

- Подручна полицијска управа Панчево имала је јуче у вечерњим сатима пријаву грађанке да је њено малолетно мушко дете раније током дана отишло од куће изјавивши да има суицидалне намере. Поступајући по пријави, припадници Подручне полицијске управе су брзом и ефикасном акцијом лоцирали и пронашли лице на подручју Полицијске управе за град Београд у близини Калемегдана, где су даље, уз пратњу мајке, колима Службе хитне медицинске помоћи, лице спровели у надлежну медицинску установу на преглед лекара специјалисте - рекао је капетан полиције Жељко Грујић

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

(Здраво Панчево)

БОНУС ВИДЕО: