Како је раније најављено, јака олуја уочена на североистоком Босне преместила се на Војводину и креће се даље према Румунији.

Судећи по снимцима објављеним на мрежама, јаки пљускови и град паралисали су, поред Бачке Паланке и Футог, а све је извесније да ће погодити и Нови Сад.

Како јављају становници Бачке Паланке, поједина домаћинства су остала без струје.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

На југозападу и западу Србије, на линији: Лозница-Ваљево-Чачак-Краљево-Копаоник се формирала сува линија која раздваја суву ваздушну масу на југозападу и влажну у централној Србији.

Претходно се огласио и РХМЗ и саопштио да се на подручју источне Србије очекује локална појава пљускова са грмљавином.

Данас (03.06.) веома нестабилно, нарочито у другом делу дана, са јаким пљусковима и великом количином падавина за кратко време уз град (локално и преко 5 цм у пречнику) и олујни ветар у области најјачих развоја.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Тачну локацију иницијације, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити. У већем делу земље издат је наранџасти, а у источној Србији црвени (највиши) степен упозорења. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред.

Наиме, како је раније објављено у југоисточној Србији, као и на простору Косова и Метохије данас је на снази наранџасти метео аларм због кише и гмрљавине. Ово упозорење значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

У осталим деловима Србије упаљен је жути метео аларм, што значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

БОНУС ВИДЕО: