Саслушање Срђана Јанковић (50), једног од осумњичених за убиство девојчице Данке Илић, завршено је управо у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, након чега је убрзо враћен колима марице у зајечарски притвор.

Како се сазнаје, он је изјавио да не зна ништа о убиству девојчице.

"Ја тога дана девојчицу уопште нисам видео, заправо је нисам видео никада у животу", изјавио је наводно Јанковић на саслушању.

Како се даље сазнаје, постављено му је око стотину питања и на сва је одговорио. Јанковић је, подсетимо, довезен у зајечарско тужилаштво са лисицама на рукама и ногама, и то у пратњи једног полицајца, неколико минута пре почетка саслушања које је било заказано за 10 часова.

Подсетимо, девојчица Данка Илић (2) из Бора нестала је 26. марта када је са мајком и братом дошла у Бањско поље, да би након неколико дана даноноћне потраге за њом, испливала језива вест, односно да је мала Данка убијена. За тај злочин су осумњичени Дејан Драгијевић (50) из Злота и Срђан Јанковић (50) из Луке, обојица радници ЈКП "Водовод" Бор. Драгијевић је на саслушању признао да је починио злочин, када је и открио да су му у сакривању тела помогли отац и сада већ покојни брат Далибор Драгијевић.

С друге стране, Јанковић се све ово време бранио ћутањем, да би 17. априла дошло до значајног преокрета, када је решио да првобитно промени свог браниоца, јер, како смо раније писали, био је незадовољан његовим начином брањења. Јанковића сада брани адвокат Живадин Богдановић, а рекло би се да су ово време искористили како би спремили одбрану, када је осумњичени за девојчицино убиство ипак решио да проговори.

Иначе, рађено је и психијатријско вештачење обојице осумњичених за овај свирепи злочин, које се обавља иначе у Специјалној затворској болници која се налази у Београду. Трајало је тачно 20 дана, након чега су они враћени у притворску јединицу у Зајечару.

"Психијатријско вештачење осумњичених Срђана Јанковића и Дејана Драгијевића је завршено, а закључак вештака је да су обојица урачунљиви. Стручњаци који су претходно са њима обавили низ разговора и тестова у Специјалној затворској болници у Београду утврдили су да они не пате од душевних болести или неких других поремећаја и да су способни да разумеју тежину својих дела и њихов значај", рекао је тада извор. 

БОНУС ВИДЕО