Летња купалишна сезона на Ади Циганлији почиње средином јуна када ће се подићи Плава заставица по 13. пут за редом, а минимална температура воде буде 22 степена Целзијуса.

Маја Павловић из ЈП "Ада Циганлија" најавила је да ће купалишна сезона на Ади Циганлији почети 16. или 17. јуна након што прође Европско првенство у воденим спортовима које ће на Савском језеру трајати до 15. јуна.

Како је рекла за да ће се подићи Плава заставица што би значило да смо и ове године успели да одржимо квалитет воде и да обезбедимо пошљунчену плажу која је потпуно уређена и да ће безбедност бити на високом нивоу.

"Средином јуна очекујемо и присуство спасилачке службе на београдском мору, као и дежурне службе Хитне помоћи, док наша дежурна служба обезбеђења ради током читаве године 24 часа. Радно време купалишта ће бити од 10.30 часова до 18.30 часова и у том периоду ће у зависности од временских прилика, доба дана и посећености, дежурати између 40 и 55 спасилаца", рекла је Павловић.

Према њеним речима, да би се отворила купалишна сезона потребно је да минимална температура воде буде 22 степена. "И зато апелујемо пошто језеро тренутно није достигло ту температуру да се наши посетиоци не купају на Савском језеру до самог отварања и да се придржавају свих правила на купалишту", рекла је Павловић, преноси Полтика Танјугова сазнања.

БОНУС ВИДЕО