Легденда српског глумишта, Милена Дравић, напустила је овај свет пре пуне три године. Најлепше године свог живота, глумица је провела са својом највећом љубављу, глумцем Драганом Николићем, али је такође познато да он није био први мушкарац који ју је фасцинирао.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

Први супруг Милене Дравић, Пуриша Ђорђевић, освојио је њено срце док су били млади, а у браку су провели неколико година. Редитељ данас има 97. година а са истим узбуђењем као пре неколико деценија, говорио је о покојној диви својевремено.

Фото: Образ уз образ

 

- Најважније у животу је да се не плашиш. Ја се никада ничега нисам плашио, блиско ми је оно што је говорио Ниче - није суштина у томе да смо били живи, него како смо живели. Виђам људе који су насмејани и срећни, понекад сретнем и оне богате. Али, и једни и други увек имају страх који не могу да схвате - први се плаше несрећних, јер мисле да је несрећа "заразна", а богати се, по истом принципу, плаше сиромашних. Човек не сме да се плаши ни кад остане без кинте, ни кад има милионе, ни кад остане без љубави, ни кад има љубав. Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић - рекао је Пуриша Ђорђевић.

Фото: Документација Борба

 

Милена је Пуриши била и остала највећа љубав, али су се ипак разишли после извесног времена, те је након неколико година брачног живота и растанка, глумица опет одлучила да изговори судбоносно "да" редитељу Војиславу Кокану Ракоњцу. Били су у браку до његове смрти 1969. године, када је преминуо у 34. години живота.

Своју срећу, покојна глумица је пронашла касније покрај Драгана Николића.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".