- Виши суд у Панчеву је донео одлуку да Ј. З. изађе на слободу, након што му је притвор био одређен како не би утицао на сведоке који су били саслушани. С обзиром на то да су сведоци већ саслушани, као и оштећена девојка, суд му је заиста и укинуо притвор - каже извор.

 

Тужилаштво се жалило на овакву одлуку суда, а још увек није одлучено по жалби.

Подсећања ради, осумњичени је 12. априла од 17 до 21.30 часова у стану у којем непријављено борави у Панчеву силовао тинејџерку. А са оштећеном је ступио у контакт нудећи јој посао конобарице на прославама јер се он наводно бави обезбеђивањем радника за славља.

- Позвао ју је у "свој стан", заправо самачки хотел, под изговором да ту треба да сачекају остале раднике како би сви заједно отишли на посао на свадбу у Банатском Новом Селу. Међутим, уследио је хорор који је кулминирао претњама смрћу девојци, њеној породици, као и другарици код које оштећена борави у Београду. Како се сумња, ставио јој је нож под грло и приморао на насилан полни однос. Нервирало га је чак и што оштећена плаче, па је био љут због тога што га омета у уживању, а наводно је био бесан и због тога што има "онај дебели брусхалтер" - открио је тада саговорник Курира и додао да након тога девојци није дозволио да сама позове такси, већ је то учинио сам и запретио јој да уколико некоме каже, он ће или његов друг "који је много опасан" убити њу и њену породицу и запалити им кућу "јер зна где живе" и да ће убити њену другарицу у Београду код које она борави.

Девојка, наводно, због тога није одмах пријавила силовање, већ је отишла у Београд у стан код другарице, која је такође сведочила, плакала и тресла се од страха, али је осумњиченог пријавила полицији.

Иначе, Ј. З. је већ раније осуђиван шест година за силовање још 1990. године и то у Француској.

- Казну од шест година је издржао, али очигледно је да то на њега није утицало да се промени и поправи јер је судећи по доказима то поновио. Не могу да искључим могућност да можда постоје и друге девојке које је намамио на сличан начин, али да у страху због озбиљних претњи можда нису смеле да пријаве. Међутим, сва је прилика да ће он сада бити пуштен да се брани са слободе, па можда није згорег да упозорима да девојке треба да се пазе - додаје саговорник.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: