Како медији сазнају, надлежни органи су тренутно на терену и испитује се узрок пожара. Ово је трећи по реду пожар у пекари познатог српског привредника Драгана Станковића.

Како се сазнаје, у пожару је изгорео један део погона, а штета је преко милион евра, преноси Блиц.

Поогон Драгана Станковића код Гроцке горео је прошле ноћи, а како преносе медији узрок је експлозија плинске боце, док је материјална штета око 30.000 евра.

Међутим, ово нажалост није први пут да се Драгану запалио објекат од 1.000 квадратних метара.

Пре нешто више од две године, у децембру 2021. године, Станковић је доживео милионску штету, када му се у току ноћи у Гроцкој запалио објекат од 1.000 квадратних метара због котларнице. Он се тада огласио за медије после пожара у фабрици, у којој је запослено у том тренутку било чак 700 запослених.

Наиме, Драган је власник ланца познатих пекара, а родом је из Гроцке, тачније из Бегаљице где је пре две деценије започео свој уносан бизнис.

- Пре 12 година почели смо као мала занатска радња, мала пекара у Бегаљици, код Гроцке. Видео сам перспективу у пекарству и како смо зарађивали, тако смо се постепено и ширили, улажући своја средства. На самом старту је било пуно посла, али смо напорно радили и то нам је омогућило да достигнемо садашњу величину - испричао је Драган 2014. године за "Нира пресс".

Он је са супругом основао фирму и посао почео 2002. године и то баш на рођендан млађег сина Михајла - 14. априла. Тада је испечен први хлеб и тако је настала мала породична фирма која је кренула са десетак запослених.

 

БОНУС ВИДЕО