Радош је феноменално описао живот сељака и његове породице, анализирао породичне односе, али и довео до суза многе гледаоце. Ипак, ретко ко зна како су Ненад Окановић који глуми сина Драгана и Мирољуб Трошић добили улоге:

- Надимак Мирољуба Трошића је и у његовом стварном животу био Ђода. У мом и његовом родном селу Медвеђа заједно смо провели детињство и младост. Знао сам шта чучи у њему. Када сам одлучио да створим лик сеоског радозналца и доконаша у Петловцу, без обзира на то што никада пре није стао пред камеру, знао сам да је то Ђода, да он то може. Онакав какав је био приватно, требало је само да уђе у серију. И видели сте шта се догодило. Ђода је постао планетарно вољен и популаран. Али пре свега тога, постојао је један услов: да за време снимања, које је трајало десет година, престане да пије. Ђоде, нажалост, више нема, али сам испуњен миром и срећом због спознаје да сам му макар толико продужио и живот ― препричава Радош Бајић.

Фото: Петар Милошевић

 

- Првак Крушевачког народног позоришта Милија Вуковић, који је у серији "Село гори..." играо Митра из Дубича, једног дана је дошао на снимање и рекао ми да ли бих волео да видим једну малу из Крушевца за коју он мисли да је талентована. Било је то време када сам развијао причу о женидбама сина Драгана и када сам у глави стварао лик Зорице из Секурича. Неколико дана касније срео сам се са Ољом Левић и одлучио да јој поверим улогу. Први пут је стала пред камеру па сам са њом морао много да радим, али се исплатило јер је на крају била одлична. Радујем се што је добила шансу у сапуници која се са успехом емитује на ТВ Прва, али видим да у интервјуима које даје избегава да говори о својој првој великој улози и томе ко ју је открио и увео у свет филмске глуме. Зашто? Ваљда она зна ― говори Радош Бајић.

Радош је имао муку да пронађе глумца за лик сина Драгана: 

- Месецима сам тражио младог глумца који ће играти сина Драгана. Петнаест дана пре почетка снимања, када сам изгубио сваку наду, у просторијама наше продукције, испод хрпе глумачких портрета, готово у пролазу сам на једној малој фотографији угледао насмејано лице младића у базену. Застао сам, узео је и загледао се у лице са изразито крупним очима. "То је тај", помислио сам и рекао: "Зовите ми овог дечка". Сутрадан је Ненад Окановић ушао у моју канцеларију и остало знате. Ненад је направио бриљантну улогу и данас је један од највољенијих глумаца на нашем медијском простору ― каже Радош Бајић.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: