Било је изузетно емотивно током Лејвер купа 2022. године када је Федерер одлучио да се опрости у друштву пријатеља и највећих противника на терену. Смењивале су се разне емоције, од суза до смеха. Испратила су га у пензију све сама еминентна имена светског тениса - Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Енди Мари, Стефанос Циципас, Каспер Руд. У једном тренутку, "ледени" Федерер, како су умели да му дају надимак, пустио је сузу.

Федерер је успео да расплаче буквално све коју су се нашли са њим на терену, али и љубитеље тениса на трибинама, укључујући и његову породицу.

 

 

Иако љути противници на терену, некада су падале и тешке речи и ван терена, нису два велика пријатеља пореметила, тако да је у једном тренутку и Ђоковић заплакао.

- Рекао сам му неке ствари које су биле веома личне. Сматрам да је Новак био помало несхваћен. Иза медијске слике, видим то какав је човек и то је изазвало нешто и код њега - рекао је Федерер.

Опет се Федерер расплакао када је говорио о читавом испраћају, што показује колико му је све то и значило.

- Све то ме је дефинитивно погодило. Постао сам емотиван на самом крају. Не знам шта се десило, заиста, помислите то је крај, завршава се један ваш део живота, а кад погледам све њих, схватим да сам у свачијем животу на неки начин учествовао - рекао је Федерер, иако је мислио да ће остати чврст као и на терену.

БОНУС ВИДЕО