Одлуку о промени имена донео је сам Вељко, а предлог је одушевио све чланове породице, посебно његову маму, фолк звезду Светлану Цецу Ражнатовић, која је одмах по рођењу унука изјавила да се није мешала у одабир имена.

Мали Исаија је своје име добио по оцу Исаији, познатом игуману манастира Илиње из Шабачке епархије. Вељко је на овај начин хтео да искаже велико поштовање и захвалност према овом монаху и духовнику, пошто је пре десетак година провео неколико месеци код њега у манастиру. Боравећи тада у овој светињи у посту и молитвама, Вељко је помагао манастирској братији у свим пословима и дужностима. Посебно се био зближио са игуманом Исаијом, који му је несебично помогао својим саветима и молитвама, што боксер никад није заборавио.

Цецин син је током боравка у овом манастиру у близини Богатића заволео и животиње, а посебно псе, јер је отац Исаија у том крају познат по томе што је у Илињу направио велики азил за напуштене животиње. То се тада јако свидело Вељку, који је неколико година касније у Тителу направио и одгајивачницу паса, али је и сам удомио напуштене животиње.

Фото: Профимедиа/АТА имагес

 

Иначе, и Цеца је више пута оборавила у Илињу како би разговарала са оцем Исаијом, али и присуствовала светој тајни јелеосвећења (молитви за здравље где се верници помазују освећеним уљем), а која се у манастиру одржава сваке друге суботе.

Како су медији својевремено писали, фолк звезда је у овом манастиру пронашла мир у изузетно тешком периоду за њу и њену породицу, непосредно пре одласка у кућни притвор 2011. године.

Фото: АТА имагес

 

Како се може прочитати на сајту Шабачке епархије, манастир Илиње посвећен је Светом пророку Илији. Доласком оца Исаије у ово братство почела је духовна обнова светог места, а због великог броја посета подигнути су нови конак и сала за пријем. Овај манастир је место где верници долазе да траже духовни мир и уточиште, оздрављење, спас за болесне и опроштај грехова. Истовремено, манастир је с временом постао и место где се људи лече од болести зависности.

Старозаветни пророк - Значење имена Исаија

Исаија је мушко име настало од старохебрејеске речи "јашаја" што значи "Бог је спас". Иначе, Исаија је био старозаветни пророк. Био је царског рода. Најважнија су му пророчанства о рођењу Бога, о зачећу Пресвете Богородице, о Јовану Претечи и о многим догађајима из живота Христова.

Хришћани верују да је овај пророк имао дар чудотворства, тако да је због његове молитве потекла вода испод горе Сион кад је опседан Јерусалим. Живео је и пророковао око 700 година пре Христа. Српска православна црква слави га 9. маја по црквеном, а 22. маја по грегоријанском календару.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: