Онај моменат када је Мајкл Џексон извео "моонwалк" на плес се гледа другим очима. Управо овај плес је Мајкла Џексона винуо у сам врх популарности, али многи се питају ко је њега научио да плеше овако.

"Моонwалк сам научио од деце, прелепе црне деце која живе у гету, они су брилијантни и имају тај природни таленат за плес, они су смислили овај плес и све оно што га чини посебним, " признао је једном приликом Мајл Џексон.

Истина је да би само један истински талентован човек могао да призна одакле му идеја за покрете које су га прославили. Мало ко би заслугу дао другоме, а Мајкл Џексон је урадио управо то у јеку своје славе.

Међутим, поред невероватног талента Мајкл Џексон ће заувек бити упамћен и по тешким тренуцима који су обележили његов живот и каријеру.

Кожа му је заиста природно бледела?

Током своје младости, Мајкл Џексон је имао средње браон, афро-амерички тен, али 1980-их година његова кожа се знатно посветлила. Упитан, Мајкл је тврдио да има стање које се зове „витилиго“.

Годинама касније, његов извештај са аутопсије је потврдио ту тврдњу. Витилиго је нестаје редак поремећај коже који узрокује да ћелије које производе меланин не функционишу и пропадају. Тачан узрок је непознат, али је везан за аутоимуни систем.

Витилиго не функционише на уједначен начин. Манифестује се у мрљама које имају тенденцију да стално расту и мењају облик.

Џексон је избељивао кожу кремом по имену Порцелана, али не знамо да ли је избељивање било покушај да се изједначе флеке или је само избељивање изазвало витилиго.

Мајкл је био веома близак са својим дерматологом, др Арнолдом Клајном. Чак је и оженио његову медицинску сестру, Дебие Рове, која је касније родила Мајклову децу, Мајкла млађег и Париз Џексон.

Од 1984 године - Мајкл Џексон је био ћелав

Иако је изгледало као да Мајкл Џексон има густу, црну косу, он је од 1984. године био ћелав и носио је перике.

Све је то дошло као последица несреће на сету када се запалио на бини и том приликом је остао без косе. Певач је трајно истетовирао шишке на челу, да би преко тога носио перику.

Та несрећа је у неку руку натерала Мајкла Џексона на велику зависност од лекова против болова, али и на пластичну хирургију.

Осим две операције носа, Мајкл је хируршким путем направио и рупице на бради. Лекари су сугерисали да је Џексон патио од телесног дисморфног поремец́аја. Верује се да је имао операцију да напуни своје образе, истањи усне и подигне чело и тд.

Дружење са мајмуном

Мајкл Џексон је купио шимпанзу као бебу из установе за истраживање примата у Тексасу. Малу шимпанзу свуда је водио са собом, чак ју је држао у рукама током наступа, а научио ју је да једе са њим за столом, да користи тоалет и понаша се пристојно.

Међутим, како је одрастала шимпанза је постајала све агресивнија, па уплашен за живот свог сина, Мајкл је шимпанзу одвео у прихватилиште где живи до данас.

Злостављање

Као дете, Мајкл је претрпео тешко злостављање од стране свог оца, тако да је сваки пут повраћао када би га видео. Отац га је тукао бичем, псова и утеривао му страх у кости.

Сумња се да је због тога Мајкл Џексон у свом одраслом добу привлачио себи дечаке, јер се бојао друштва старијих људи.

Због тога је купио ранч Неверланд по узору на Петра Пана и дечаке који никад не одрасту.

У почетку се чинило да Мајкл само покушава да поврати детињство у којем никада није могао да ужива. Али мрачне оптужбе појавиле су се 1993. године, када га је Еван Чендлер оптужио да је злостављао његовог 13-годишњег сина Џордана. Мајклова осигуравајуц́а компанија нагодила се ван суда за 15 милиона долара.

Касније ће се испоставити да ни Еван Чендлер није баш тако смеран човек, јер је оптужен да је тукао свог сина и да је намерно дрогирао пацијенте. Пет месеци након што је Мајкл Џексон умро, Еван се убио хицем из пиштоља.

Наредних година оптужбе за злостављање деце од стране Мајкла Џексона су се наставиле, да би га суд 2005. године прогласио невиним.

Било како било, односи Мајкла Џексона са децом нису били тако наивни јер им је дозвољавао да спавају са њим у кревету, али никад није доказано да их је сексуално злостављао.

ФОТО: Профимедиа

 

Изглед

Имао је 50 година када је умро, а естетске корекције и анорексија трајно су уништиле његово тело.

Обдукција је касније открила да је певач имао ужасне ране и ожиљке по читавом телу.

Пошто је због анорексије конзумирао само један мали оброк дневно, обдукција је у његовом желуцу нашла само гомилу пилула.

Косу није имао, само перику, док је имао истетовиране шишке и обрве, а усне је тетовиране у црвено.

Читава кожа му је била прошарана што је потврђивало да је заиста патио од витилига.

Истина је да је Мајкл Џексон био најбољи плесач свих времена. Иако није измислио плес моонwалк он је сваки дан усавршавао ове покрете.

Међутим, чак ни Мајкл није био способан да пркоси гравитацији — у музичком споту за „Смоотх Цриминал“, он се види како стоји под углом од 45 степени, што је далеко изнад могуц́ности било ког човека. Певач је то постигао помоћу специјално осмишљених ципела, које је касније патентирао.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: