Наше баке су веровале да се негативна енергија може пренети и одређеним материјалним стварима...

Негативну енергију у кућу могу унети чланови породице који у њој живе и повремени посетиоци, а неретко и поклони који сте добили од злонамерних људи из свог окружења...

Наиме, уколико сте при примању поклона осетили неку нелагоду, праћену знојењем и лупањем срца, или једноставно сваки пут имате чудан осећај када држите поклон у рукама, требало би добијени предмет да удаљите што даље од себе, а најбоље би било да га баците или спалите.

Фото: Профимедиа

 

 

Фенг шуи, древно кинеско знање о балансирању енергије простора верује да сваки предмет у себи носи енергију.

Самим тим, уколико сте добили поклон од љубоморне и лоше особе која одлично глуми доброту, а затим га поставили у кутак свог дома, могуће да сте, према старом веровању, унели породичне проблеме, размирице, невоље, болести...

Као што се верује да наша гардероба поприма енергију човека тако је исто за предмете и зато би требали добро да припазите од каквих људи узимате ствари.

Стручњаци фенг шуиа истичу да можете веома лако препознати да поклон није био добронамеран. То ћете сами осетити сваки пут када се налазите у близини тог предмета.

Пратите свој осећај... Ако сте већ приликом уручивања дара доживели неки вид непријатности, имали сулуду нервозу, знојење, или када погледате поклон он вам уопште не улива радост, избаците га што пре из куће.

И док неки људи најпре одлажу у оставу, гаражу, подрум, таван, савет је да добијени предмет баците, а најбоље би било да запалите.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: