Милан је похађао ваздухопловну академију, а један тренутак никада неће заборавити.

- Заспао сам у авиону. То се десило док сам био на академији, сат времена летиш, сам си у авиону, гледаш около, сунце крене и опали те у очи и ја сам у једном тренутку заспао. Како је кренуо да понире, како набија брзину, мотор креће да урла буквално пред распадање, брзина пробија црвено. Мене пробуди тај звук и треска у авиону. Да се нисам пробудио тад не би било ни Летећег старта ни мене - кроз осмех је рекао Калинић у емисији "Реална прича".

Фото: АТА имагес

 

 

"Мислио сам да сам убио човека"

Подсетимо, Милан је недавно у потресној исповести испричао детаље саобраћајне незгоде која се догодила 1. марта 2015. године у селу Дупци код Бруса, када се Калинић са супругом и двоје деце враћао с Копаоника.

- Гледам све те људе, они се деру, шок... Прилазим колима и затичем ситуацију, возачу је био волан у грудном кошу. Он је био нагнут над воланом и лежи са отвореним очима. Видим мртвог човека. То је најгори тренутак у мом животу. Видим човека који не даје знаке живота, он је мртав. Гледам га и кажем себи: "Ја сам убио човека!" Осећам да сам ван себе, окренуо сам се ауту, гледам тебе, Теу и Вука. Кажем себи: "Ти си уништио живот свима! Уништио сам мојој деци живот!" То је пакао, крај, готово. Нема више никаквог живота. Окрећем се ка овом човеку, гледам ове људе... Креће да ми се врти у глави. То је шок у ком не знам шта да радим, коме да помогнем. Краичком ока видим, да му мали прст ради и цела рука. Он је само био у стању шока пар секунди, дошао је себи. Брзо оптрчавам ауто, чупам, ломим све. Хитна помоћ и полиција су се појавили невероватном брзином - присећа се Милан, те открива да је мађарски држављанин који је био за воланом на себи имао најмање повреда за разлику од осталих путника, али је једино био животно угрожен - рекао је Калинић у емсиији "Преживели".

БОНУС ВИДЕО: