Марија је подигла прашину у домаћој јавности крајем прошле године, када се сазнало да је, уз помоћ сурогат мајке, постала мајка дечака којем је дала име Марио. Певачица је у емисији говорила о наследнику, али и о сурогат мајчинству које је у Америци потпуно нормално и прихваћено.

Шерифовићева је на самом почетку открила како се сналази у улози мајке.

- Сјајно, рекла бих! Можда је боље да ја не говорим о томе, већ сви ови људи око мене и ове силне мајке. Мени је сјајно, мени је супер! Имам једну фотографију из Лос Анђелеса, Марио има можда 70 сати, ја лежим на леђима, прекрстила руке и гледам у њега и слушам Констракту "И шта ћемо сад?!" (смех). Све шале на страну, стварно уживам у сваком дану, свакој секунди и увек ми недостаје, то мајке знају тако да, пожуримо.

Фото: Инстаграм принтскрин/serifovic

 

Занимљиво је то да нико, док Марија није обелоданила да је добила сина, није знао на какав се корак одлучила.

- Зашто би неко требало да зна?! То је искључиво лична ствар, врло интимне природе. Размишљала сам да ли уоппште има потребе било шта било коме уопште да кажем, шта се кога то тиче, али онда би вероватно још веће лудило било да ме виде са дететом које има три или шест година, да ми каже: "Мама". Желела сам да сачекам да се све заврши, да све буде, што би бабе рекле, живо и здраво. Онда смо то објавили, онда је то у Србији био шиз неких месец дана, потпуни, али, Боже мој.

Фото: АТА имагес

 

Сурогат мајчинство изазвало је тада, у децембру прошле године, бројне полемике и контроверзе код нас.

- У Америци сам од 2014. године, то тада није било актуелно. Немамо довољно времена да детаљно причамо о овоме, да испричам све, можда ће некоме то помоћи, врло вероватно да хоће. Све што сам урадила, урадила сам по савету у том тренутку најбољих доктора у САД. У мом једином интервјуу рекла сам, након неких покушаја неуспелих, једно једино решење је било то - рекла је Марија, а потом објаснила:

Фото: АТА имагес

 

- Ужасно ми смета што на Балкану, уз дужно поштовање свим нормалним, цивилизованим људима, људи седе испод камена. Ја седим у Америци, сунчам се и читам како људи седе у дневницима, емисијама, јутарњим програмима и говоре како је та жена везана за радијатор, како је она малтретирано лице, како је то... Господо драга, ради се о процедури која захтева на хиљаде докумената, потписаних папира. Моја сурогат мајка је сваког дана имала масаже, чистачицу у кући... Тамо се не ради о робовласништву!

БОНУС ВИДЕО: