Шокантни документарац о бизарној причи о девојци ниског раста из Украјне Наталији Грејс приказује како она седи за столом и чита Библију и говори својој усвојитељки да покушава да се 'отараси злих мисли'. Тај снимак је један од низа узнемирујућих понашања које је показала Наталија која је оптужена да је терорисала своју породицу у Индијани, која је веровала да су узели шестогодишње сироче да би убрзо посумњали да је она заправо одрасла особа. Мајкл и Кристин Барнет усвојили су Наталију 2010. године и обоје су недавно ослобођени оптужби за занемаривање након што су је напустили да живе сами у стану док су се преселили у Канаду.

У почетку је све било идилично

Брачни пар Мајкл и Кристин били су финансијски веома обезбеђени, уживали су у луксузном животу са својим синовима. Међутим, у једном тренутку пожелели су да усвоје и једну девојчици. Почели су да се распитују у агенцијама за усвајање деце. Дошли су тако до девојчице из Украјине коју су претходни усвојитељи без објашњења одбацили.

Мајкл описује да је породица направила скок када је живот био „фантастичан“. Он и његова жена су подизали своја три сина, имали су „стотине хиљада долара у банци“ и потпуно нови дом. „Почетком 2010. били смо благословени са много ствари. До 2014. године имам 37 центи на банковном рачуну, немам жену, немам деце, немам кућу и посао. Ако Наталија никада није ушла у наше животе, ја се никада нећу развести.' Барнеттов живот из снова брзо се претворио у ноћну мору када су схватили да би Наталија Грејс могла бити насилна и претећа претња - и почели су да преиспитују њене праве године једне од првих ноћи након њеног усвајања.

Све је деловало идилично, породица је са Наталијом уживала у путовањима и заједничким тренуцима, а онда су почеле да се дешавају крајње бизарне ствари. Породичне муке су започеле када су 26. априла 2010. одлучиле да усвоје једно сироче из иностранства из центра на Флориди. Веровали су да дају дом шестогодишњем детету у невољи

Сумње у превару и откривање мрачне тајне

Барнетов живот из снова брзо се претворио у ноћну мору када су схватили да би Наталија Грејс могла бити насилна и претећа претња - и почели су да преиспитују њене праве године једне од првих ноћи након њеног усвајања. Док је купала Наталију након што је породица провела дан у Дизниленду, Кристин вриснула из купатила када је приметила да девојка за коју су мислили да има само шест година, има „пуне стидне длаке“. У месецима након тога, пар наводи да су се догодиле "многе ескалације". То је укључивало откривање да је месецима крила менструацију од њих. Једном приликом, када је Наталија упознала другог шестогодишњака са ретким поремећајем костију по имену спондилоепифизна дисплазија, огромна разлика у годинама постала је наизглед неоспорна.

Наталија, која није говорила украјинским акцентом, надвисила се над другарицом у игри, док су њена структура костију и речник били далеко напреднији. Како су месеци одмицали, Мајкл је тврдио да је постало очигледно да живе са претњом, до те мере да је она „претила да ће да избоде ножем“ своју нову браћу и сестре. 'Покушала је да отрује и убије моју жену', додао је Мајкл. у документарцу који је емотиван на ТЛЦ.

"Једне ноћи, отворио сам очи и Наталија стоји у подножју кревета са ножем у руци", твдио је Мајкл.

У никада раније виђеним снимцима, документарац приказује Наталијино сумњиво понашање у њеном дому за усвајање, укључујући седење за столом и читање Библије. На питање зашто је одабрала да га прочита, она одговара: 'Да се ​​ослободи ових злих мисли.'

„Учинила би што је више могуће да нанесе повреду, повреду или психичку невољу целој породици“, рекао је Мајкл. Након што је дете одвео психијатру после неколико месеци, Мајкл је рекао да је запањен дијагнозом. Уместо очекиваног резултата шизофреније или да Наталија чује гласове, стручњак им је рекао нешто горе – она је „социопата”.

Убедили суд да је Наталија одрасла особа

Оптужбе супружника су се низале, износили су шокантне тврдње о томе како је њихова усвојена ћерка свакодневно покушавала да их убије. Успели су да убеде суд да је она одрасла особа, а не дете. Судија је одлучио да је Наталија особа од 22 године. Тада су јој изнајмили стан и оставили је саму да живи у једном предграђу. Комшије које је упознала говорили су у документарцу о животу са овом девојчицом. Неки су тврдили да је она дете, други да је одрасла особа. Било је оних који су нападали родитеље што су је оставили саму, други су говорили о њеном неуобичајеном понашању. Цео случај добио је нови епилог на суду.

Развод и шокантне опужбе

Мајки и Кристин развели су се 2014. године, а синови су припали њој. Када је цео случај доспео у јавност, почели су да износе оптужбе једно против другог. У међувремену су банкротирали, а њихови синови су због целокупне ситуације имали психолошких проблема. Мајкл је говорио како је Кристин све слагала, да је и њега малтретирала као и децу, те да су сви жртва њене манипулације коју је смишљала са љубавником.

Документарни серијал Инвестигатион Дисцовери, „Чудесни случај Наталије Грејс“, завршио је своју другу сезону у среду шокантно. Под називом „Необичан случај Наталије Грејс: Наталија говори“, 2. сезона приказује Наталију и Мајкла (њеног бившег усвојитеља), који се сукобљавају у којој он у потпуности криви своју бившу жену Кристин за то што је пар напустио Наталију. Он тражи опроштај, који Наталија даје. Наталију су потом усвојили Антвон ​​и Синтија Манс, њени законски старатељи који су је примили након што су је напустили Мајкл и Кристин. Али, баш када ствари крену на боље за Наталију, крај сезоне открива да се њени нови старатељи можда и не разликују толико од Мајкла и Кристине.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: