- Много сам узбуђена, а најпре бих се захвалила госпођи Весни де Винчи, што је Београду приуштила праву МЕТ галу. Девојкама сам одушевљена...

Какав професионализам, лепота, грациозност, енергија која је из сваке од њих излазила. Мислим да сте све победнице вечерас, јер ниједна жена не може да буде губитник. Оставиле сте нас без даха - говорила је Јелена, а затим открила ко је Мисс Србије за 2024. годину:

- Победница и Мисс Србије је дама која се зове Александра Рутовић.

Фото: АТА имагес/Ф.С.

 

Иначе, Александра има 25 година, у Америци је завршила средњу школу, а у Бечу основне студије и мастер за Интернационални туризам и хотелијерство, а ради као агент за некретнине.

Говори руски и енглески језик.

Фото: Новости

 

Од 5 године се такмичила у препонском јахању са жељом да се бори на Олимпијади.

 

 

Поштује Бушидо кодекс, кодекс самураја.

- Ја не желим да ми девојчице завиде, желим да им будем узор. Надам се да ћу бити прави узор њима, да им покажем како треба и надам се да ће те девојке, девојчице, једног дана да остваре свој сан, као што сам ја свој. Ленту није тешко носити... (смех) - рекла је Александра синоћ.

- Највећа подршка су ми били мој отац и његова супруга. Ту су и сестра моја, браћа, имам велику породицу - додала је нова Мис Србије, пише Блиц.

 

 

Занимљиво је да је и њена маћеха, Мирјана Божовић, својевремено била прва Мис Србије 2007. године.

Иначе, Александрин отац је Жељко Рутовић, један од ретких преживелих учесника филма "Видимо се у читуљи". 

У наставку погледајте како изгледа најлепша жена у Србији за 2024. годину. 

БОНУС ВИДЕО: