Звуци сирена одјекивали су овог јутра пред хотелом фудбалера Србије! Репортер Републике баш је пролазио поред хотела "Максимилијан" када је испред њега дојурила немачка Хитна помоћ. Возило се зауставило пред самим хотелом, а лекари су утрчали у њега на интервенцију.

Овај призор, какав нико не жели да види, шокирао је све случајне пролазнике, као и људе који су седели у кафићу хотела и пили јутарњу кафу или доручковали. Сви су у неверици гледали час према улазу у хотел ишчекујучи да ли ће и кога доктори да изведу, час ка колима Хитне помоћи која су остала паркирана испред хотела са и даље укљученом ротацијом.

Срећом, према сазнањима Републике, интервенција лекарске екипе у хотелу "Максимилијан" у којем су одсели фудбалери Србије и делегација ФСС нема никакве везе са нашом експедицијом. Никоме од њих није била потребна да се указује медицинска помоћ.

Подсетимо, док целокупна фудбалска јавност у Србији стрепи шта ће се десити данас на Алијанц арени, тезније се дижу из часа у час, али то Пиксија као да не дотиче. Он је хладан као шприцер. Наиме, Република је затекла Стојковића како са својим сарадницима мирно испија прву јутарњу кафу на дан судбоносног меча. Он су седели у башти хотела у којем су одсели у Аугзбургу, пили кафу и правили последње договоре пред данашњи меч на Алијанц арени.

Очигледно је Пикси толико уверен у своје момке да се не потреса због притисака са стане. А изгледно зна и поставу која ће истрчати на терен, па нема потребе за неким дубокоумним мозгањем и променама у последњи час.

А ко зна, можда је Стојковић испратио прогнозе и шансе које им се дају да оду даље, па макар и са трећег места, под условом да одиграју нерешено са Данском. Тим пре што се једна лошије рангирана селекција са трећег места зна а то је Хрватска.

Према симулацијама које узимају у обзир Ело рејтинг, када је реч о проласку у осмину финала, Србија има 37 одсто шансе да се пласира даље. Србија нема шансе да заврши на првом месту у групи Ц. Још по једна утакмица је остала у групној фази, а "орлови" играју са Данском, док ће се Енглеска састати са Словенијом. Тако, према најновијим проценама, изабраници Драгана Стојковића Пиксија имају 26 одсто шансе да заврше на другом месту, 18 одсто шансе да буду трећи и 56 одсто шансе да заврше на четвртом месту.

БОНУС ВИДЕО: