Србија је синоћ играла меч са Данском који је завршио резултатом 0-0, па смо несрећно завршили као последњи у групи, без проласка у осмину финала.

Бројне одлуке селектора репрезентације Драгана Стојковића Пиксија су спорне и без објашњења, а одговоре је јавно затражио и Калинић.

- Није недостајао гол, недостајао је шут ка голу, започео је причу Калинић и прокоментарисао изјаве селектора Драгана Стојковића Пиксија.

Фото: В. Данилов

 

 

- Овако како иде, како се постављају ствари, како сви размишљају од Фудбалског савеза па до селектора, до свих оних људи који су везани за фудбал, а под тим мислим на спортске новинаре, спортске коментаторе, водитеље, па и на бивше фудбалере, спортске раднике... Да толико мало критике постоји. Толико мало самокритике... То је синдром нас Срба, не само у фудбалу него у друштву целом, а без тога ствари не могу да се исправљају. Без тога не можемо да идемо даље, навео је глумац.

Фото: Профимедиа

 

 

- Ми у утакмици у којој морамо да победимо, немамо у првом полувремену шут на гол! Не шут у оквир гола, ми не можемо лопту да узмемо! Рајковић је у првих 15 минута 5 пута шутнуо лопту, зато што није имао коме да да. Друге ствари су проблем. Ова конференција за штампу... То јесте проблем. Мој рођени брат, који је фудбалски тренер, тачно је рекао како ће све да буде. Да ћемо од Данске да прођемо најгоре, али је рекао: "Оно што знам сигурно, да ће Пикси да буде задовољан", истакао је још Калинић.

- Не може тако, дај да видимо где су проблеми, ко је крив! Одговоран сам ја, одговорни су играчи... Фудбал је таква ствар, није то само игра. Имаш огромну одговорност, неки људи живе за то. Оно што је мени најжалије, играчи су најмање криви. Самарџић је одиграо прво полувреме, дечко није могао да дође до лопте. Као да је Пикси једва чекао да га промени, као - под притиском јавности ћу га убацити, али једва чекам да га избацим. У другом полувремену мало мењамо играче и формацију, где крећемо да јуримо резултат, а Самарџића нема. Нема га у тој ситуацији где је могао да покаже све. Такође, први пут видим да у утакмици ти јуриш резултат и убацујеш три шпица, рекао је Милан.

Фото: Профимедиа

 

 

- Докле та изјава?! Дошли смо на Европско првенство после 24 године где игра пола Европе, неквалификовати се у том систему је катастрофа. Гледао сам јуче РТС кад се завршила утакмица, гостовао је и Раде Богдановић, добро, али толико неких благих коментара. Толико у јавности неког страха... Зашто то кажем, зато што кад са свим тим људима причам кад се камере угасе, врло добро знам шта причају и какви су им ставови. Кад се упале камере толико мало критике на рачун Пиксија, толико се бирају речи. Оно што ја стално причам, критика није непоштовање! Имамо право да критикујемо, ако смо ту кад је добро, ако смо подршка, онда имамо право да кажемо и кад нам нешто не одговара, рекао је Милан.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Да ли је нормално да, у реду је да кријете стратегију од противника и од јавности, а да ли је у реду да кријете од оних који треба да изађу на терен?! Да они, како рече Тадић, нису до сат времена пред излазак знали ни ко игра, ни како игра, на којој позицији, пардон, питао је водитељ Драго Јовановић.

- Ово што се све са Тадићем што испливава, види се да је то урађено на један начин... Да се то урадило тако да му приђеш, кажеш "види мајсторе, ти си краљ, али овако ми треба, дај нешто".... Мислиш да би Тадић изашао? Не, схватио би, али мора да се прича. Нико то не коментарише. Пикси стално између редова прича на тај начин да своје играче ставља у други план, омаловажава, критикује. Каже: "Да могу, ставио бих себе. Новог Пиксија". Не, изјава селектора је - кога је ставио? Никог! Незадовољан сам овим играчима, ово што имам, то је то, немам боље. Сви на конференцији седе и ћуте, нико ништа не пита зашто је дошло до овога, изјавио је глумац.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ово што се сад налази у репрезентацији, то је најбоље што Србија има. Од Митровића, Јовића и Влаховића немаш боље шпицеве. Сергеј Милинковић-Савић, колико год да критика добија ових дана, он је одличан играч и може много да пружи. Он само не игра оно што треба да игра. То је највећи проблем наших играча. Зашто је Лукић играо горе десно, а Самарџић лево? Нисам стручњак, али то су нека питања која бих волео да чујем, а која нико није поставио нашем селектору, рекао је Милан Калинић, коме је још једна ситуација запала за око.

- Је л' могуће да се продужава уговор пред Европско првенство, то је била тема у једној од емисија, на шта сам ја питао - шта ако дође до катастрофалног резултата, незадовољства народа, притиска свега, а савезу везане руке? И управо смо дошли у ту ситуацију. Не можемо да зажмуримо на оно што видимо. Пикси треба да поднесе неки елаборат нама навијачима, зашто смо изгледали најгоре и најдосадније на Европском првенству, изјавио је у емисији "Уранак" на К1 телевизији.

БОНУС ВИДЕО: