Терапија за душу, понекад болна, али веома ефикасна, почиње за све нас 29. јуна – Сатурн прелази у ретроградну фазу у знаку Риба, што симболизује наше дубоке, не увек свесне емоције.

У астрологији, ово сазвежђе је одговорно за фантазије, несвесно и везу са Богом, а када се Сатурн креће кроз њега, приморава нас да прилагодимо фокус и трезвеније сагледамо све што нас „дирне”. Преокрет сваке планете је, пре свега, понављање лекција и ситуација које смо „пролетели” и одлучили да изгубимо из вида.

Фото: Профимедиа

 

 

Овога пута транзит Сатурна ће се одвијати од 29. јуна до 15. новембра.То значи да смо од 19. марта до 8. јуна били суочени са проживљавањем оних емоција које су нас можда мучиле – сетите се шта вас је посебно дирнуло у пролеће. Вероватно сте пребрзо „проживели“ те ситуације и нисте размишљали о својим осећањима онолико дубоко колико Сатурн захтева.

Чињеница је да ова планета влада јасноћом и равнотежом, те зато његова ретроградна фаза може помоћи да се открију нека емоционална питања везана за духовни раст.

На пример, ако нисте задовољни нечим у вези, онда ћете морати да се суочите са потребом за дубоким разговорима са својим партнером. ако сте у романси љубавног троугла, онда степен ваших брига може бити заиста још гори због свести о вашој усамљености.

Шта учинити поводом тога? Прихватите неповратност промена које морате да покренете. Сатурн у Рибама је одмак од празног, тако да ће многи људи током ретроградног периода доносити одлуке о раскиду или прекиду веза.

Рибе су знак духовности, а Сатурн је планета кармичких лекција. Његова ретроградна фаза ће од нас захтевати духовну свест, када ће ваша вера и скривене фантазије изаћи на површину. У Тароту, Сатурн у Рибама је Осмица пехара. Цитат са ове картице: „Одлазим одавде јер ме ово место или веза више не испуњавају. Верујем да ћу пронаћи нешто што ме чини емотивно срећним. Верујем својим осећањима, она ме воде напред".

Фото: Профимедиа

 

 

Ретроградни Сатурн у Рибама и помрачење 18. септембра

Ако ће нас летњи период ретроградног Сатурна вратити породичним контактима и више се фокусирати на породичне ствари и питања некретнина, онда нас на јесен очекује права емотивна олуја.

Чињеница је да ће 18. септембра први пут после 9 година бити Помрачење у Рибама у коме ће учествовати Сатурн.

Када ретроградна планета учествује у помрачењу, чини се да потпуно води човека у прошлост и омогућава му да види оно што није желео да примети. Неке личне емоционалне непријатности, бол, патња и осећај усамљености ће изаћи на површину, али ту је и снажна терапија. То је случај када Сатурн може у живот сваке особе донети значајног пријатеља, психолога, учитеља или даљег рођака, дијалози који ће постати „храна“ за душу.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: