Каснијом анализом утврђено је да је змија била отровна.

Дете добило модре отоке

- Видела сам убод и одмах позвала хитну помоћ. Превезен је на Инфективно одељење у Лесковац где је утврђено да се ради о змији отровници јер је моје дете добило модре отоке -прича данас за Југмедиу усплахирена мајка Тијана.

Дете је добило серум и превезено је на Дечју клинику Ниш. Сада је добро, али је мајка очајна.

Змије окупирале цело село

Кућа ове породице налази се у центру Драшковца у малој асфалтираној улици, али мајка Тијана тврди да је цела улица пуна змија и да оне улазе у куће – у кухиње, дневне и спаваће собе, подруме… У њену собу је пре неки дан такође ушла црна змија, која је на фотографији.

- Миле на све стране. Не знамо коме да се обратимо за помоћ. Случај смо пријавили полицији, звали смо ЗОО Планет, нисмо их нашли…Очајни смо - казала је она.

Мештани страхују за безбедност деце

У ЗОО Планету кажу да они нису надлежни, посебно за змије отровнице, те да је реч о удружењу и да их има мало.

Млада мајка није знала да у оквиру ЈКП Комуналац из Лесковца постоји служба за помоћ у оваквим ситуацијама. Међутим они са којима је све време била у контакту, требало је да је упуте где да потражи помоћ.

- Наш дечак је истраумиран. Сада не сме ни напоље да изађе, а по мени, није сигуран ни у нашој кући, а нису сигурни ни људи и деца из комшилука, Јер, колико међу тим змијама има отровница? - тврди она.

(Југмедиа)

БОНУС ВИДЕО: