Петоро деце синоћ је задржано у Дечијој болници у Новом Саду након што су се јавили са симптомима тровања, док је једно пуштено на кућно лечење због блажих симптома, сазнаје "Блиц". Сва деца била су у току јучерашњег дана у аква парку у Бачком Петровцу, али за сада нема потврде да је реч о тровању хлором, јер се чекају налази испитивања.

"Деца која су синоћ примљена имала су сличне симптоме, изражену иритацију очију и мучнину, док је код једног детета био присутан и кашаљ. Они су задржани 24 сата и тренутно се налазе у Дечијој болници, а тачно је да су сви у току јучерашњег дана били у аква парку. О узроку за сада не можемо да говоримо, док не буду готова сва испитивања", потврђено је из ове здравствене установе.

Такође, једно дете је пуштено кући, с обзиром на то да симптоми нису били изражени до те мере да би било задржано, па је заправо реч о укупно шесторо деце која су се са сличним симптомима јавила у болницу, а након посете поменутом аква парку.

Из аква парка се за сада нису оглашавали поводом информације да је до тровања дошло и да постоје индиције да је у питању тровање хлором.

Слична ситуација и 2022. године

Подсетимо, према тврдњама појединих родитеља, због реакције на хлор у истом аква парку више деце је завршило у болници и јула 2022. године.

Тада су се из парка огласили за медије, истичући да им је безбедност и здравље посетилаца приоритет, али да о тврдњама тих родитеља не желе да причају док не утврде чињенице.

"У вези са Вашим захтевом обавештавамо Вас овим путем да нисмо у могућности да Вам дамо било какву изјаву, а имајући у виду да тренутно радимо на прикупљању свих потребних информација и утврђивању чињеница у вези са наведеним догађајем. Аqуа Парк, у складу са својом пословном политиком, свакодневно предузима све потребне хигијенско-техничке мере предвиђене важећим прописима, а безбедност и здравље посетилаца представљају приоритет у нашем пословању", навели су тада у одговору.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: