Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обраћа се након инцидента на Дедињу у којем је жандарм тешко рањен самострелом од стране нападача.

- Данас око 11 сати испред амбасаде Израела у Београду, Булевар кнеза Александра Карађорђевића, тамо се налазе на редовном обезбеђењу припадници наше жандармерије, не говорим о самом амбасадору - навео је Ивица Дачић и наставио:

- Сам објекат обезбеђује жандармерија ту је полицијска кућица. Непознато лице је, нећемо давати информације док се не утврди идентитет особе, прилазило више пута полицајцу, питао га је где је музеј, жандарм је одговорио да нема музеја, поново се вратио, отворио врата кућице и носио је кесу са собом, извадио самострел, стреле, пројектили и погодио је жандарма у врат - рекао је Дачић.

- Жандарм је одмах реаговао, извадио пиштољ, колико год је могао док није пао. Испалио је неколико хитаца у нападача, нападачу је после пола сата утврђена смрт, а жандарм је превезен у УЦ. Реч је о Милошу Јевремовићу (34), стрела му је била у врату. Нећу да говорим о медицинским аспектима, већ су ту лекари и доктори који ће се тиме бавити. Операција је у току, надамо се да ће све бити у реду. Место где је задобио пројектил је доста деликатно када је реч о операцијама - саопштио је Ивица Дачић.

- Специјално тужилаштво је преузело случај, иако идентитет лица није утврђен, али несумњиво је да се ради о терористичком акту који је уперен и против државе Србије и против припадника Жандармерије. Да ли је појединац деловао сам или је била група... Ухапсили смо још неке људе превентивно који су били у близини полицијских објеката и гледамо да повежемо случај. Сумње су неке већ присутне и индиције постоје да је реч о лицима која су позната службама безбедности и реч је о вехабијском покрету али то нису потврђене информације. Појачали смо све мере заштите безбедности у граду - саопштио је Дачић.

Како сазнају Новости, случај је преузело Тужилаштво за организовани криминал, јер је реч о терористичком акту. 

Приведено је још неколико особа које су биле у близини амбасаде, а индиције су да је реч о муслиманском екстремисти вехабији и да он није био сам.

БОНУС ВИДЕО