Сезона лубеница је почела, рафови у маркетима и тезге на пијацама су пуне, а многи грађани је увелико купују како би се освежили и расхладили нарочито током топлих дана.

Међутим, неретко се дешава да купимо лубеницу која није довољно зрела, а самим тим и није довољно слатка. Ово су корисни савети које треба да имате на уму када купујете лубеницу како бисте одабрали најслађу.

Фото: Профимедиа

 

 

Један од најважнијих савета је да је подигнете. У зрелој лубеници је 92 одсто воде и око шест одсто шећера. Доњи део лубенице би требало да буде жућкаст јер док је лубеница сазревала на сунцу, он је био окренут ка тлу, па што је тамнији. Ако је блед или се уопште не издваја бојом од остатка, то значи да је лубеница прерано убрана.

Такође, зрела лубеница је тамно зелена и мат. Ако је сјајна, велике су шансе да је мање слатка.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: