Сјајни фудбалер Болоње Ремо Фројлер начео је Италијане, када је прецизним ударцем савладао одличног голмана Ђанлуиђија Донаруму. Био је то знак за ерупцију одушевљења на олимпијском стадиону у Берлину. Касније је Италију докрајчио Рубен Варгас.

Ремо Фројлер ожењен је са Кристином Шивчић, Српкињом која је рођена у Швајцарској. Швајцарски медији често пишу о овом пару, а Кристину називају скраћено - Кики. Наводе да су заједно целу деценију, а да су се венчали 2019. године.

Постали су и родитељи и добили сина Ромеа. Кристина поштује Швајцарску, земљу у којој је рођена и у којој живи, али дечака Ромеа научила је да говори српски и на то је много поносна.

Дели цитате патријарха Павла, као и фотографије светиња које посећује када посети земљу предака, а с поносом носи тетоважу на ћирилици:

- Крв није вода!

Фото: Инстаграм принтскрин/kikifreuler

 

Протеклих година Србија и Швајцарска често су играли међусобне мечеве. Тако је било на мундијалима у Русији и Катару, а из оба меча Швајцарци су изашли као победници. Нови окршај две селекције заказан је за јесен када креће Лига нација.

- Срце ми куца за обе нације, јер сам рођена у Швајцарској и муж ми игра за њихову репрезентацију, али не заборављам никад одакле потичем - рекла је једном приликом Кристина, која често долази у Србију и Београд, што се може видети по фотографијама које дели на друштвеним мрежама.

После утакмице између Италије и Швајцарске, Кристина је поставила на инстаграму заједничку фотку са супругом и написала:

- Браво, љубави моја! Поносни смо на тебе!

 

 

Ремо Фројлер (32) каријеру је почео у Винтертуру, а игра је у отаџбини још за Грасхоперс и Луцерн. Од 2016. до 2022. носио је дрес Аталанте у Серији А, када је отишао у Премијер лигу и обукао дрес Нотингем Фореста.

Међутим, после само једне сезоне вратио се у Италију и заиграо за Болоњу, са којом је у тек завршеној клупској сезони изборио највећи успех клуба, пласман у Лигу шампиона.

Ремо Фрјолер дрес репрезентације Швајцарске носи од 2017. године. Уписао је 71 утакмицу и дао девет голова. Игра на месту централног везног играча и један је од важнијих фудбалера од поверења, у тактичкој поставци селектора Швајцарске Мурата Јакина.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: