Владета Јеротић, чувени српски академик, психијатар, лекар и књижевник, током своје дугогодишње каријере истраживао је начине како одржати стабилан брак и здраву породицу. Његове теорије се и дан данас цитирају и препричавају, штавише, нашле су своје место и на друштвеним мрежама и врло су популарне и дељене међу млађом генерацијом.

Видео који тренутно кружи на друштвеним мрежама и многи га радо деле и препричавају, настао је током једног предавања на тему мушко-женских односа и проналажења љубавног партнера.

 

 

Овом приликом Владета Јеротић је истакао да постоје 4 аспекта на основу којих се људи у браку налазе: духовни, интелектуални, емотивни и физички.

Он је тада истакао: „Не могу све 4 компоненте да се уклопе, јер нема идеалног брака. Важно је да се уклопе бар две, а које ће то две бити, то пар треба да се договори.“

Ипак, једна од ставки директно зависи од мушког пола, и на њима остаје да ли ће је испунити или не.

„Најтежа је емоционална компонента, јер емоције жена нису исте као код мушкараца. Када се поклопе емотивно, тај брак може бити јако добар, а уклопиће се када мушкарац открије ‘жену у себи’. Када схвати и не уплаши се што „има жену у себи“, односно када у себи пронађе и открије нежност, емотивнију страну“, нагласио је Владета.

Фото: Алекса Станковић

 

 

На помало духовит начин, али у свом препознатљивом стилу, увек искрен и реалан, наш познати неуропсихијар је послао поруку и свим младим паровима који тек ступају у брак. Овог пута се обратио мушкарцима и навео да би поготово они требало да га послушају – јер тако ће успети да провере још пре венчања како ће им брак изгледати.

„Млади, идите обавезно у куће родитеља ваше будуће жене. Обавезно! Онако како живе отац и мајка, тако ћете и ви живети“, рекао је Владета.

БОНУС ВИДЕО: