Случај је преузело Више јавно тужилаштво у Новом Саду где је потврђено да је Б.К. злостављао сина и покушао да га убије.

- Б.К. ће бити доведен на саслушање у Више јавно тужилаштво због сумње да је извршио кривично дело покушај тешког убиства члана породице ког је претходно злостављао. Полиција му је у смислу Закона о спречавању насиља у породици изрекла хитне мере забране приступа и комуницирања са жртвом али и свим другим члановима породице - кажу у Вишем јавном тужилаштву.

Није прецизирано на који је начин Б.К. злостављао свог сина а за кривично дело за које је осумњичен према члану 114, став 1. тачка 10 у вези са чланом 30 Кривичног законика, припрећена му је казна затвора у трајању од 10 и више година затвора.

Избодени син ван животне опасности

Подсетимо, Б.К. је одређено полицијско задржавање у трајању до 48 сати и он ће у законском року бити приведен надлежном тужиоцу док је његов син А.К. пуштен на кућно лечење.

- У Ургентни центар Клиничког центра Војводине примљен је пацијент А. К. (43) који је у тренутку пријема свестан, оријентисан комуникативан и хемодинамски стабилан. Пацијент је примљен са повредама у виду убодне ране у пределу абдомена. Након комплетне дијагностике, хируршке обраде и тоалете ране пацијент се стабилног стања отпушта на даље кућно лечење - рекли су за "Блиц" надлежни из Клиничког центра Војводине.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: