Бивши комнадант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија (55), који служи казну од 40 година затвора у пожаревачкој Забели, остаће још две године у најстроже чуваном делу тог затвора, такозваном Алкатразу.

- Виши суд у Београду, и то председник суда, донео је решење којим се према осуђеном Милораду Улемеку продужава издржавања казне затвора у посебном одељењиу за издржавање казне за кривична дела организованог криминала. Издржавање казне у овом режиму, по овом решењу, може трајати најдуже две године. Против овога је дозвољена жалба председнику Апелационог суд у Београду у року од три дана од пријема решења, с тим што жалба не одлаже извршење - потврђено је за "Курир" из Вишег суда у Београду.

Фото: Профимедиа/АФП/Коца Сулејмановић

 

 

Улемек је, подсетимо, осуђен на четири максималне казне од по 40 година затвора због организовања убиства премијера Зорана Ђинђића, кривичних дела земунског клана, четвороструког убиства на Ибарској магистрали, као и због убиства Ивана Стамболића и покушаја убиства Вука Драшковића.

Он је, подсетимо, у притвору од 2004, а у "Алкатразу" у ком важе посебно строге мере налази се од 2010. године и био је први становник овог "затвора у затвору".

- На сваке две године, одлука о томе да ли је испунио "услове" да буде пребачен у неки од "слободнијих" павиљона Забеле се преиспитује. На сваку, којом је Улемеку Виши суд продужио меру боравка у најстрожем режиму, он се жалио Апелационом суду, али су жалбе увек одбијене - подсећа саговорник Курира.

Иначе, због тога што у овом делу затвора Забела осуђеници немају право на љубавну собу и брачне посете, Легија је прошле године ступио у штрајк глађу, али га је убрзо и прекинуо.

БОНУС ВИДЕО: