Глумица Љиљана Драгутиновић годинама уназад плени на сцени, а о њеним маестралним бравурама не престаје да се прича. Славу је постигла улогом Наталије Шћекић у "Срећним људима", али позориште је увек била њена велика љубав.

Фото: АТА имагес

 

О њеном животу се мало зна ван глумачког посла, труди се да живи повучено и да је публика памти по маестралним креацијама.

- Свако позориште, што волим да кажем, има неку благу мемлу, другачије мирише. Када осетим тај мирис, као да ме подсети на младост. Невероватно. Позориште је увек био мој темељ - рекла је раније глумица.

А у позоришту су се родила и највећа пријатељства, где се издваја оно са Петром Божовићем. Када је њен колега добио "Добричин прстен" Љиљана је поделила анегдоу о томе како су завршили у полицији.

- У младости смо били гладни и жедни, а ти си био највећи даса у глумишту и код девојака. Ти си био наш Џејмс Дин с разлогом. Направили смо велике представе, које смо играли дуж целе Југославије. Певали бисмо улицама Београда. Једном нас је због певања ухапсио полицајац. Добили смо фине батине. Највише памтим твоје чврсто и непробојно лице. Морао си се штитити од нечасних људи, а сада кад си добио Добричин прстен, молим те да ти се на трен озари то твоје лице. Али врати се на стари положај да те не би прогутале але - испричала је Љиљана, говорећи о Божовићу.

Информер