Ово је трећа недеља заредом како се затварају саобраћајнице у Србији иако је организација Крени-промени Саве Манојловића поручила да неће бити протеста јер су им испуњени услови.

Међутим, окупљени око Еколошког устанка организовали су блокаду и данас.Такође, приметан је мањи број демонстраната него прошле суботе у исто време.

Блокада је трајала око сат времена, а на протестима се десила и туча после које је један од нападача приведен у полицијску станицу (више о томе прочитајте на ОВОМ линку).

Поред Београда, протести су одржани и у другим градовима Србије, такође у мањем броју од претходних - Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Новом Пазару, Панчеву...

Иначе, након што је дошло до раскола у еколошким организацијама, Јовановић је рекао да је основни циљ протеста „протеривање“ компаније Рио Тинто из Србије и додао да нема стајања те да се блокада саобраћајница наставља данас у 14 часова код Сава центра. Јовановић се, иначе, код Саве центра с демонстрантима појавио око 13 сати.

 

Подсетимо, демонстранти окупљени око организације Крени-промени тражили су повлачење Закона о експропријацији, што је и учињено, и измену Закона о референдуму, што је такође Скупштина јуче учинила, када је једногласно усвојила Предлог закона о изменама Закона о референдуму и народној иницијативи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".