Сједињене Државе су задржале прво место с БДП-ом од 28,78 билиона долара, вођене напредном технологијом, снажном потрошњом потрошача и конкурентним тржиштем рада, упркос забринутости због раста цена.

Кина је одмах на другом месту с БДП-ом од 18,54 билиона долара. Упркос изазовима као што су ЦОВИД-19 и трговинске тензије, прелазак Кине на домаћу потрошњу помогао је да се надокнаде неке потешкоће.

Остали

Немачка, са БДП-ом од 4,59 билиона долара, учврстила је своју позицију европског економског лидера и четврту глобалну позицију. Земља се ослања на своју производну експертизу и снажан извоз, управљајући додатним изазовима везаним за питања снабдевања енергијом у вези са сукобом Русије и Украјине.

Јапан, с БДП-ом од 4,11 билиона долара, показао је обновљену економску снагу, подстакнуту побољшаном продуктивношћу и потрошачком потрошњом након Олимпијских игара у Токију 2020.

Индија се појавила као једна од најбрже растућих економија, с БДП-ом од 3,94 билиона долара. Његова млада, квалификована радна снага и јак технолошки сектор, заједно са текућим реформама и инфраструктурним инвестицијама, допринели су њеном економском успону.

Следеће највеће економије укључују Уједињено Краљевство (3,50 трилиона долара), Француску (3,13 билиона), Бразил (2,33 трилиона долара), Италију (2,33 трилиона долара) и Канаду (2,24 трилиона долара), а свака показује различите нивое раста и економске стабилности последњих година .

Форбес предвиђа даље промене у овим ранг листама како глобална економска динамика буде наставила да се развија.

(Форбес)

БОНУС ВИДЕО