Младић је у року од неколико минута погубио своје три сестре, узраста 35, 30 и 25 година, као и 60-годишњег оца и 65-годишњег стрица због везе коју су имали.

Касније је сазнао и да је једна од сестара затруднела са стрицем, који јој је обећао да ће признати дете и оженити се са њом одмах након што се разведе од жене, преноси грчка Прототема.

Злочин се догодио 10. априла 1957. године у породичном дому. Прво је упуцао стрица са два метка, а затим је три пута ранио оца и два пута сестру. Нешто даље је стајала његова друга сестра коју је такође убио на лицу места, а трећу је усмртио у селу мало касније у току дана.

Покушао је да побегне и нестане у планинама али су га полицајци ухапсили.

Иначе, ово је један од најсмртоноснијих злочина догодио се крајем 1950-их година у Манију, у Грчкој.

Веза двојице мушкараца са младим девојкама почела је током немачке окупације и постале су позната ствар у малом грчком селу. Након што је Манијатис извршио масакр, он је за један део друштва био херој, док је за друге био злочинац.

Из тадашњих публикација сазнаје се да је подршку убици пружило удружење лучопосланика са Крита, које је упутило писмо полицији у којем од њих тражи да "изразе задовољство особом која је спрала срамоту породице петоструким убиством и која је покушала да одржи традиционална морална начела грчког друштва".

Суђење убици почело је годину дана касније, а јавно мњење му је и даље било наклоњено. Први су мештани стали у његову одбрану, говорећи да се кућа његовог оца претворила у јазбину разврата и корупције.

Становници села, као и његова мајка и супруга, изјавили су да су свесне да је "упрљао место" али су му на различите начине изражавали своју подршку.

Он је, међутим, у свом извињењу рекао да му је жао због онога што се догодило, али да је његова дужност била да их убије јер не може да схвати да они могу да постоје у друштву.

После свега овога, а под притиском јавног мњења, било је очигледно да је и суд пред тешком одлуком.

Иако је тужилац сугерисао кривицу починиоца без икаквих олакшавајућих околности, порота је заузела другачији став и на крају га осудила на само 20 година затвора. На основу онога што је тада било на снази, починилац је требало да буде стрељан, али је на крају добио веома ниску казну.

БОНУС ВИДЕО:

(Телеграф)