На друштвеним мрежама је Ботас поделио своју одлуку да неће бити возач Мерцедеса наредне сезоне.

Спекулисало се у јавности да Ботас неће бити други возач уз Хамилтона наредне сезоне, а Финац је отклонио све сумње својом објавом на Инстаграму.

''Веома сам срећан и узбуђен јер вас обавештавам да ћу се прикључити Алфа Ромео Рејсингу од 2022. године са вишегодишњим уговором. Ово је нов и узбудљив пројекат за мене. Да дођемо до врха заједно, једва чекам. Даћу сву своју експертизу и брзину ради светле будућности овог тима и бренда са импресивном историјом у мотоспорту.''

Он се такође опростио од бившег тима, такође објавом на Инстаграму, захваљујући им се за петогодишњу каријеру. Заменио је 2017. године Ника Розберга, тада актуелног шампиона, а од његове прве сезоне је Мерцедес освајао шампионат конструктора, а ове сезоне је испред Ред Була упркос мањем броју победа.

''Желим да се захвалим Мерцедесу за ових 5 година. Достигли смо велике ствари, које никада нећу заборавити. Научио сам много и начинили сте ме јачим. Желим вам све најбоље у будућности. Хеј, још имамо да победимо ове сезоне. Хајде!''

Он ће заменити легендарног возача Формуле 1 Кимија Раиконена, такође Финца, који је раније објавио да ће му ово бити последња сезона за воланом формуле.

У Мерцедесу је створио са Луисом победнички тим, а ово су неки од најбољих момената у формули гиганта.