Жељко је изненадио своје фанове представивши нову песму "Ела", коју је снимио на српском и грчком језику. 

У ј емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1, он открива како је задовољан досадашњим успехом дуета са Цецом и реакцијама на песму "Ела" коју је недавно премијерно представио публици. 

Многи коментаришу, да песма "Ела", веома подсећа на Жељкове почетке из 2000. године.

Фото: АТА имагес/Р. Р.

 

 

- Има ту нечег новог у смислу зрелости, али суштински, то паковање са мојим гласом подсећа на 2000. годину када сам почео да се бавим јавним послом, објављивањем ЦД-ова. Мислим да људима јако прија, мени такође, јер тај осврт уназад зна да буде јако делотворан. Људи се некако лепо осећају кад се сете старих добрих времена. За неке ће ово бити данас стара добра времена, а суштински, то је јако добра ствар. Ова песма је две године била у фиоци спремна, планирао сам да је направим у Грчкој за неког другог извођача, али моја деца Срна, Ана и Коста су стално слушала тај демо у колима, где сам певао на неком измишљеном језику. Научили су целу песму на том измишљеном језику, што ме изненадило. Нисам планирао да то урадим, али видео сам да они реагују на тај стил јако добро, па сам одлучио да објавим ту песму. Прво је настала грчка верзија, за коју је текст написала Ваyа Калантзи, а затим и српска верзија за коју је текст написао Милош Рогановић - изјавио је Жељко.

Жељко је веома постао популаран у Грчкој 2004. године када је снимо песму "Лане моје" са којом је представљао тада Србију и Црну Гору на Евровизији, а његова популарност у Грчкој само је расла у протекле две деценије.

- Грци су народ који јако држи до традиције, културе, добре песме, извођача, композитора. Они и даље воле "Лане моје" и суштински та песма се и даље врти на радију код њих. Данас су ми у ресторану пришли, обратили ми се са господине Јоксимовићу, чак су и Јовану препознали - каже Жељко кроз осмех и додаје:

- Када те препознају, то човеку јако прија. Нас двоје смо и водили Еуросонг 2008. године у Београду. Ова песма која је изашла и овде, право подсећање на то, шта сам радио и раније, а сада ако се неко пита, што сам дуго чекао, одговор је да не знам. Мислим да увек праве ствари дођу у право време, поготову за људе који знају да буду стрпљиви и који знају да чекају - објаснио је.

Фото: Инстаграм принтскрин/minajokssimovic

 

 

Жељко Јоксимовић говорио је и о песми "Више од среће", коју је у дуету снимио са Цецом Ражнатовић:

- Песму је написао Милош Рогановић, послао ми је и рекао да би песма много добро могла да звучи са Цецом у дуету. Већ сам причао, 20 година смо нас двоје имали ту жељу да имамо заједнички тонски запис, јер смо јако добри другари и пријатељи. Указала се прилика, ова песма је јако добра, певљива, снимили смо јако брзо и спот, публика је одлично одреаговала на то што смо урадили. Мислим да имамо баш добру ствар у рукама. Дует је леп формат када је јако добра песма и одговарајућа за оба извођача. Имам неколико дуета које сам урадио раније, спремних, али их још нисам објавио. Објавићу их.  За добру песму никада није касно, то сам хтео да кажем - рекао је Жељко и открива да га људи често питају што старије песме не изводи на наступима: 

- Последњих две-три године људи ме често заустављају и питају зашто не свирам старе песме на наступима. Ја сам их правио да бих се добро проводио на бини, јер нисам волео да излазим по граду, већ да одем на концерт и да се добро забавим на бини са музичарима. Хоћу да кажем да те песме пријају људима и можда су неправедно запостављене на концертима, али постоје и они људи који воле нове песме. За свакога по нешто. Због тога сам срећан што сам се вратио, не можда том стилу, али звуку тог паковања. Све ме је то некако подсетило, посебно јер смо радили са Дејаном Милићевићем, који је направио 'Хабанеру' пре 25 година, и Тијаном Шаренац, која је била 'Хабанера' у том споту и која и даље изгледа фантастично. Направили смо лепо подсећање и свима је пријало. Према првим коментарима публике, видим да ће ова песма бити прихваћена, посебно током лета, а можда и касније.

Фото: АТА имагес

 

 

Јоксимовић важи за звезду коју поред Србије, воле у региону, али и у иностранству. Жељко каже да публика препознаје искрену емоцију:

- Никада нисам калкулисао, радио сам како осећам и увек се поклапало са публиком. Мислим да публика не воли, једноличност, они воле да о њима мислиш и  да будеш разнолик, да с времена на време направиш нешто ново, направиш нешто старо. Чак и старо некада може да звучи као ново. На добром сам путу, јер радим из срца и то публика препознаје. Микрофон и објектив никада не можеш да превариш - додаје. 

БОНУС ВИДЕО: