У недељу се одржала светска премијераа фестивалу Искија глобал у Напуљу! Продуцент и сценариста овог филма је Алекса Балашевић, син кантаутора Ђорђа Балашевића, а за Информер је открио како су се снашле Маја и Нина: 

- Редитељ Тодор Чапканов је Маји доделио велику улогу, за коју је морала да научи румунски, што јесте било изазовно, али она је у томе успела. Најпознатији молдавски и румунски глумци били су одушевљени, и наши глумци су је похвалили, њој је то веома значило. Доказала је свима да је рођена уметница и да лако мења дисциплине. Позвао бих Мају за сваки следећи филм! - рекао је, па потом похвалио Нину:

 

 

- Нина је наша Новосађанка, врло ми је драго што је прихватила позив. Она годинама живи и ради у Америци и одлично зна посао, те нам је веома поучне савете давала. Последњих дана снимања Нина је већ била у другом стању, али ни то је није спречило да да свој максимум.

Нина је играла у трудничким данима, а Маја са нестрпљењем чека да чује коментаре публике: 

- Први пут се публици представљам као глумица и пресрећна сам! Када су ми рекли да ћу глумити на страном језику, то ме је највише привукло. Никад нисам била у Румунији, нити сам икада чула румунски, па ми је то био велики изазов. Али ја не волим једноставне ствари, код мене мора све да буде компликовано, па тако и прва улога у филму. Глумим једну јаку, врло утицајну и моћну жену. Част ми је што сам део филма Алексе Балашевића- била је искрена Маја.

 

Алекса је открио да нису само глумачке звезде радиле на овом филму:

- Све је почело тако што је Тодор Чапканов прихватио да режира филм. Он никада није радио на нашим просторима, али је рекао да је срећан што први пут ради у Србији и што ће од "Мегдана" направити филм за цео свет. Драго ми је што је неко ко је радио са именима попут Моргана Фримана, Џералда Батлера и Салме Хајек сарађивао са нашим најпознатијим глумцима - завршава причу Алекса.

 

 

БОНУС ВИДЕО: