У астрологији, елемент воде је повезан са свим стварима емоционалне природе. Три водена знака Зодијака – Рак, Шкорпија и Рибе – обично су веома осетљива бића. 

Фото: Профимедиа

 

Ракови су невероватно саосећајни јер њима влада сентиментални Месец.

Сложене Шкорпије дубоко и интензивно осећају своје емоције и могу да читају друге људе својом космичком рендгенском визијом.

Међутим, променљиви водени знак Риба изгледа да је обдарен највишим нивоима емоционалне интелигенције. Рибе се према свету односе кроз своје емоције, а захваљујући променљивом статусу знака, такође су веома прилагодљиве и отпорне када је у питању суочавање са осец́ањима других људи.

Као дванаести и последњи знак Зодијака, они такође поседују неку врсту трансценденталне мудрости која им омогућава да се лако повежу са својим унутрашњим светом (и светом других људи).

Рибе су невероватно осетљиве чак и на суптилне промене у енергији, тако да могу да разумеју како се други људи осећају – што доприноси њиховом снажном осећају емпатије.

Фото: Профимедиа

 

Пошто су изузетно свесни сопствених емоција, лако им је да покажу пажњу, саосећање и бригу према некоме коме је то у том тренутку то потребно, пише Бустле.

Рибе су такође један од само два хороскопска знака којима традиционално влада мудра и знања гладна планета Јупитер.

Овај филозофски и мудри планетарни утицај са њиховом воденом емоционалном свешћу благосиља Рибе јединственом способношћу да идентификују и обрађују емоције на високоумни и отворен начин.

Рибе у потпуности прихватају да не могу да контролишу осећања других – једноставно дају све од себе да их разумеју и одговоре на њих зрело и отворено.

Рибама је генерално веома пријатно да причају о својим осећањима, што чини да се други људи осећају сигурније када деле своја осећања са њима – што доводи до јаче комуникације и већег разумевања.